Actes d’homenatge a Sant Josep Manyanet a Tremp

Dissabte dia 9 de maig la Ciutat de Tremp ha viscut un sentit i càlid homenatge al seu fill il·lustre i universal, Sant Josep Manyanet i Vives, nascut a Tremp el 7 de gener de 1833 i mort a Barcelona el 17 de desembre de 1901, que fou canonitzat pel Papa Joan Pau II el 15 de maig de 2004, i que fou profeta de la família, i inspirador de la construcció del temple expiatori de la Sda. Família de Barcelona.

Dos actes marcaren aquesta data important en l’escaiença del 150è. aniversari de l’ordenació sacerdotal de Sant Josep Manyanet i en el cinquè aniversari de la seva canonització.

Primer a la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, tingué lloc un concert per part de la Banda de Música de l’Escola dels PP. de la Sda. Família de Reus, i després el Bisbe d’Urgell, acompanyat pel Rvdm. P. General dels Fills de la Sda. Família, Lluís Picazo, i l’Arxiprest de Tremp Mn. Joan Antoni Mateo, així com el P. Vicari Josep M. Blanquet SF i el Secretari general del Bisbat d’Urgell Mn. Ignasi Navarri, va beneir un reliquiari amb relíquies autèntiques del sant, que es va instal·lar a la seva Capella de la Basílica, per a devoció dels fidels.

Hi van participar també la Rvdma. M. Vicària general de les Missioneres Filles de la Sda. Família de Natzaret, Ramona Gabarró, també fundades per St. Josep Manyanet, així com l’Alcalde Il·lm. Sr. Víctor Orrit i Regidors, així com altres autoritats.

Seguidament a l’exterior del temple i al davant de la casa natal de St. Josep Manyanet, tingué lloc la benedicció i inauguració del monument que li ha dedicat la ciutat de Tremp amb motiu de la seva canonització, obra de l’escultor reusenc Ramon Ferran, i que va ser ofrenat pel seu Alcalde Il·lm. Sr. Víctor Orrit. El Sr. Bisbe d’Urgell va beneir l’estàtua del sant i tingué lloc un Concert de la Cobla P. Manyanet de Reus.

A través d’aquests actes s’ha tornat a valorar la figura profètica de Sant Josep Manyanet, trempolí universal, seminarista i prevere d’Urgell, secretari particular del Bisbe d’Urgell Josep Caixal, que fundà les Congregacions dels Fills de la Sda. Família i de les Missioneres Filles de la Sda. Família de Natzaret, i que sentí la crida a dedicar-se a la família, santuari de l’amor i de la vida, i a pñroposar l’exemple de la Sda. Família de Jesús, Josep i Maria a totes les famílies del món.

p1000500p1000442p1000492p1000403p1000441p1000451p1000494

Compartir