1500 persones de Catalunya a Andorra participen en l’Aplec de la Sagrada Familia a la Seu d’Urgell

Unes 1.500 persones van participar el diumenge 17 de maig en l’aplec de la Sagrada Família d’Urgell. Religioses, mestres, professionals dels hospitals i residencies, alumnes i pares d’alumnes van participar en l’acte festiu que va congregar cents de persones a l’entorn de la Catedral de Santa Maria per a beneïr la campana que vol simbolitzar el carisma de la Congregació de les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell: vocació de servei i compromís.

L’Eucaristia, que va omplir de gom a gom la Catedral de gent de totes les edats va ser presidida per Mons. Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell, i concelebrada per diversos sacerdots de la diòcesi d’Urgell, de Cervera, de Solsona, de Terrassa i de Sant Feliu de Llobregat. Acabada la celebració, es va fer la benedicció solemne de la campana “Anna Maria Janer” a la Plaça dels Oms. Amb una cercavila conduïda pels gegants de la ciutat, es va acompanyar als participants a dinar al pati de la Residència Sagrada Família. Als actes van assistir l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, regidors de l’Ajuntament de Cervera, el Director General d’Habitatge Joan Ganyet i representants de la Fundació d’Escoles Cristianes de Catalunya.

A la tarda, les activitats es van portar a terme al pavelló d’esports vell de la Seu. En primer lloc, es va procedir a l’entrega de premis dels concursos i després hi va haver un musical amb la participació d’alumnes de vuit escoles.

Les Germanes de la Sagrada Família d’Urgell han celebrat al llarg d’aquest curs els 150 anys de fundació. Sota el lema Compromís i Servei, han realitzat diverses activitats per a commemorar aquesta efemèrides: concursos entre escoles, setmana de la Mare Janer, festes en cadascun dels centres, rebuda de la campana “Anna Maria”, entre d’altres. La fundació de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell tingué lloc el 29 de juny de 1859 al Sant Hospital de la Seu d’Urgell. Per aquest motiu, el proper 29 de juny es procedirà a la clausura oficial d’aquesta celebració també a la ciutat de la Seu amb participació de germanes provinents dels països on actualment es troba estesa la Congregació.

pict9669pict9652pict9653pict9682dsc_0708dsc_0749dsc_0758dsc_0766dsc_0785dsc_0891dsc_0936

Compartir