150 anys del Col·legi de Tremp de les Religioses de Maria Immaculada Missioneres Claretianes

El dia 13 de juny van culminar els actes de celebració dels 150 anys de la presència claretiana a la ciutat de Tremp, amb una Eucaristia presidida pel Bisbe d’Urgell i concelebrada pels preveres de la Ciutat amb el Rector, el Vicari episcopal i el P. Provincial dels Claretians de Catalunya P. Màxim Muñoz. Hi van assistir l’Il·lm. Sr. Alcalde Víctor Orrit i la Corporació Municipal, i la M. Vicària així com les dues MM. Provincials d’Espanya, així com una gran gernació d’alumnes, pares i professors de l’Escola de Tremp.

L’escola de Tremp fou la primera fundació fora de Cuba de les Religioses Claretianes, després que haguessin estat fundades per l’Arquebisbe Sant Antoni M. Claret i la Mare Mª Antònia París. Hi arribaren a instàncies del Bisbe Josep Caixal per a educar nenes i joves, i foren rebudes amb gran alegria de tothom. Hi han restat sempre al mateix lloc, que s’ha anat ampliant successivament i adoptat l’educació mixta.
Una conferència a càrrec de la Rda. M. Regina Tutzó i una visita a l’exposició de fotografies i treballs, així com un Concert l’endemà dia 14 a la Capella del Col·legi per part de l’Orfeó de Tremp van acabar de donar el relleu merescut a aquest aniversari d’una institucxió educativa que durant un segel i mi ha anat formant les generacions de trempolines i trempolins, segons l’ideal de la vida cristiana encarnat en l’educació.
Compartir