El Col·legi Sant Ermengol d’Andorra la Vell rep el certificat de qualitat ISO

El Col·legi Sant Ermengol ha rebut el Certificat de Qualitat que acredita el centre confiat als Salesians compleix la Norma UNE-EN-ISO 9001-2008, segons allò establert per l’Organització Internacional per a la Estandardització (ISO), amb seu a Ginebra. L’acte de lliurament es va celebrar el dia 15 de setembre a la sala d’actes de l’escola, situada a Andorra la Vella, presidit pel Copríncep Episcopal -que també és president del Patronat Rector del Col·legi- i per la Ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela -que n’és la vicepresidenta del Patronat-. També hi van estar presents el P. Provincial dels Salesians a Catalunya, Balears, Aragó i Andorra, Àngel Asurmendi, el responsable del Projecte de Qualitat de les Escoles Salesianes, Miquel Tallada, i el director de l’empresa certificadora APPLUS, José Barrantes.

Amb el lliurament d’aquesta certificació, que va recollir el director del Sant Ermengol, Xavier Brines, els 14 centres escolars de la província salesiana es converteixen en el primer grup escolar en tenir la ISO. Al Col·legi Sant Ermengol, que va iniciar la seva tasca l’any 1966 a Andorra, hi estudien enguany 775 alumnes. En els 14 centres escolars de la província hi assisteixen 11.245 alumnes. Hi treballen 790 professors i professores -entre ells 28 salesians-.

Mons. Joan-Enric Vives va destacar en el seu parlament el paper de mestres, personal docent i col·laboradors que, amb la seva feina quotidiana fan possible obtenir i mantenir aquest certificat ISO i va remarcar en el futur està en “la educació de qualitat que vol transmetre també valors per a que els alumnes puguin fer realitat les seves vides amb passió”. Una educació que cal fer-la i que la congregació salesiana la fa amb la col·laboració de les famílies i de les institucions del país, amb un estil -el de Don Bosco- que avui és acollit a Andorra. El bisbe i copríncep va agrair a la comunitat salesiana “que han triat educar aqui i arreu de molts indrets fins que els queda un alè de vida”, i el “servei de formació que han fet i fan a Andorra”.

Per la seva part, la Ministra Susanna Vela també va destacar aquest paper de formadors que han tingut els mestres i religiosos que han educat en la escola, en la que ella mateixa havia estudiat, i els va encoratjar a seguir endavant en la línia de qualitat que ha caracteritzat el Col·legi Sant Ermengol.
El P. Angel Asurmendi va apuntar que aquest de formació és un projecte de futur, “no la celebració d’un final, sinó l’inici cap a una nova cita per oferir respostes adequades a les famílies que ens confien els seus fills. Es tracta d’un projecte que només tindrà èxit si es fa de manera conjunta”. Va fer un agraïment a la feina “ben feta” que s’ha dut a terme per a obtenir el certificat. En aquest sentit, el responsable del projecte de qualitat de les Escoles Salesianes, Miquel Tallada va fer un repàs de la història i el treball que ha calgut dur a terme entre les escoles i els seus responsables i treballadors: “es tractava de reflexionar de com treballar millor; és l’avantatge d’un projecte col·lectiu, que un fa una part i se’n sent propietari d’un tot”.

Durant l’acte es va projectar un vídeo amb la història del Col·legi Sant Ermengol i dos mestres de l’escola van oferir una audició musical. Entre els assistents hi haurà el Patronar Rector, l’Equip Directiu i les Juntes de l’Associació de Pares, el Club Esportiu Sant Ermengol i el Centre Juvenil Castellnou, així com el professorat i el personal no docent.

iso_sant_ermengol_i_am_lia_bordoll_022iso_sant_ermengol_i_am_lia_bordoll_023

Compartir