Presentació del llibre “El Petit da Vinci” a La Seu d’Urgell

El dia 24 de setembre va tenir lloc a la Sala St. Domènec de La Seu d’Urgell la presentació del llibre ‘El petit da Vinci’, així com de l’associació homònima de difusió social i cultural, a càrrec de la seva presidenta i autora del llibre, Maribel Alpiste, qui va explicar que l’objectiu del projecte social ‘El petit da Vinci’ és la creació d’una casa de colònies i convivències dins la natura per a nens amb malalties cròniques, rares, oncològiques i terminals.

El llibre fou presentat pel Dr. Francesc Torralba, i comptà amb la presència de l’Alcalde de La Seu Albert Batalla i el Vicari general d’Urgell Mn. Joan Pujol, en representació del Sr. Bisbe. També hi fou present el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i Alcalde de Gerri de la Sal, Sr. Xavier Ribera, i un nombrós públic.

 

Torralba va definir el llibre com “un cant a l’amor, a l’esperança, una injecció d’entusiasme per fer d’aquesta vida un viatge meravellós” i va remarcar que “El petit da Vinci és una obra plena de vida que trenca un tabú i que n’ajudarà molts a plantar cara a la fragilitat, a la limitació i a la mort”. És un llibre orientat a nens, joves i adults, i expressa sentiments molt profunds, amb un llenguatge clar i nítid, a través d’una història plena de referents reals i màgics. “Un text sense màscares que pretén ajudar a afrontar el procés de la vida cap a la mort d’una manera natural”.

Amb els diners que es recaptin en la venda d’aquest llibre es pensa construir una casa de colònies que portarà per nom ‘La Casa dels nens del Pui’, a Gerri de la Sal, amb una capacitat per a 30 infants mallats, així com un espai annex per a les seves famílies. La casa obrirà al gener de 2011. Els nens que puguin fer una estada en aquest espai de colònies ho faran sota el vistiplau dels seus metges i sota la supervisió dels mateixos, amb el suport de l’equip mèdic de la zona.

Compartir