Inauguració de l’exposició “Religió, llengua, cultura a Catalunya”, al Palau Robert de Barcelona

Dimecres dia 21 d’octubre va ser inaugurada l’exposició “Religió, llengua, cultura a Catalunya”, al Palau Robert de Barcelona, per part del vicepresident del govern de la Generalitat de Catalunya, Sr. Josep-Lluís Carod-Rovira, amb l’assistència de l’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol Balcells, president de la Conferència Episcopal Tarraconense, que representava els bisbes catalans. Hi han assistit també representants d’altres institucions religioses i un nombrós públic.

L’exposició, patrocinada per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat, el comissari de la qual és el Dr. Joan Bada Elias, professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, té com a objectiu, “reconèixer l’aportació de les religions que, al llarg del temps, a partir de la romanització i fins al moment actual, han contribuït a la construcció i, quan ha calgut, a la reconstrucció nacional de Catalunya”.

L’exposició es presenta en cinc àmbits: el primer i el segon són d’introducció general i de presentació del fet religiós a Catalunya; en el tercer destaquen els llibres simbòlics, els llibres rituals i teològics i diverses intervencions concretes en la defensa del català com a llengua religiosa; en el quart àmbit es mostren les interrelacions entre les confessions religioses i la seva presència en la religiositat popular i es fa referència també a la música religiosa; en el cinquè àmbit es tanca l’exposició amb la presentació d’aspectes molt arrelats de la religiositat popular, com són els exvots i els goigs.

La mostra romandrà oberta fins el dia 31 de gener de 2010.

Compartir