Reunió del Consell Presbiteral d’Urgell

Dilluns dia 19 d’octubre va tenir lloc la reunió ordinària del Consell Presbiteral de la Diòcesi d’Urgell, presidida pel Bisbe Joan Enric Vives, i els dos Secretaris adjunts Mn. Ramon Rosell i Mn. Ignasi Navarri. Hi va assistir ja el nou membre del Consell Mn. Eduard Salinas.

El Sr. Bisbe explicà als Consellers amb més detenció tot el que feia referència a les darreres setmanes i dies de la vida del seu estimat predecessor, Mons. Joan Martí i Alanis, Arquebisbe-Bisbe emèrit d’Urgell, traspassat el proppassat dia 11 d’octubre i enterrat a la Catedral el dia 14. Tots els assistents varen compartir amb acció de gràcies espontània i emoció les seves vivències i allò que més recordarien de la vida i del ministeri de Mons. Joan Martí.

Després, seguint l’Ordre del dia, s’estudià tot el que fa referència a l’Any Sacerdotal a la Diòcesi, prenent com a fonament el text de la convocatòria del Papa Benet XVI, glossat amb destresa per Mn. Ramon Rosell. Es feren aportacions diverses especialment sobre els aspectes de la formació permanent en el vessant humà i cultural del sacerdot. Així mateix, Mn. Joan Pujol explicà el calendari d’activitats previstes.

En un altre ordre de coses, Mn. Antoni Elvira, Delegat diocesà de Catequesi, comentà amb detenció el Decret del Sr. Bisbe sobre les Orientacions per a la Catequesi a la nostra Diòcesi, després que ha entrat en vigor el nou Catecisme, “Jesús és el Senyor”.

S’aprovà per part del Consell que, amb motiu de la crisi econòmica i les noves necessitats de persones que acuden a Càritas perquè se’ls ajudi, amb l’increment de l’atur, els preveres destinaran el 40% del plus que reben del Bisbat amb motiu de les festes de Nadal, de forma voluntària.

Com és costum, el Consell celebrà l’Eucaristia presidida pel Bisbe, vivència de comunió, i al final visitaren la cripta de l’enterrament dels Bisbes, on reposen les despulles de Mons. Joan Martí, i hi van fer una pregària.

seu_urgell_tardor_22_10_09_003seu_urgell_tardor_22_10_09_004seu_urgell_tardor_22_10_09_006seu_urgell_tardor_22_10_09_008seu_urgell_tardor_22_10_09_011seu_urgell_tardor_22_10_09_013

Compartir