El bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra imposarà demà divendres el títol de Cavallers de l’Orde de Sant Gregori a Albert Pintat i a Francesc Badia, al Palau Episcopal

Mons. Joan-Enric Vives, Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, imposarà demà diendres, 30 d’octubre, el títol de Cavaller Comendador amb placa de l’Orde de Sant Gregori el Gran al Sr. Albert Pintat Santolaria, ex-Cap de Govern del Principat d’Andorra; i el títol de Cavaller Comendador del mateix Orde al Sr. Francesc Badia Batalla, ex-Veguer Episcopal.

Aquestes distincions han estat atorgades per Sa Santedat el Papa Benet XVI en reconeixement de la tasca que han dut a terme. La distinció del Pontifici Orde de Sant Gregori el Gran va ser creada pel Papa Gregori XVI el 1831 i reformada per sant Pius X el 1905, per honorar la memòria del Papa Gregori el Gran i és una de les més altes distincions atorgades pel Papa als fidels laics.
La insígnia de l’Orde és una creu de vuit puntes amb la representació de Sant Gregori en l’anvers.

L’acte es durà a terme demà a dos quarts d’una del migdia (12:30) al Palau Episcopal, al Saló del Tron. Assistiran les dues persones que rebran la distinció i les seves respectives famílies. També hi seran presents el Cap de Govern d’Andorra, M.I. Sr. Jaume Bartumeu i el Síndic General, M.I. Sr. Josep Dalleres en representació de les institucions andorranes; el Representant del Copríncep Episcopal, Mn. Nemesi Marques, el Secretari del Copríncep, Sr. Joan Massa, i el Vicari General del Bisbat d’Urgell, Mn. Joan Pujol.

Compartir