Visita Pastoral a les Escoles Espanyoles i de la Mare Janer d’Andorra la Vella

El Bisbe d’Urgell acompanyat per l’arxiprest Mn. Ramon Sàrries ha visitat el dimecres dia 11 de novembre l’Institut Espanyol de Secundària i Batxillerat d’Andorra dins els actes programats de la Visita pastoral. A la seva arribada ha estat rebut per la Directora Sra. Talida Ruiz del Árbol i pel Conseller d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra Sr. Bartomeu Bauzà, ha visitat totes les instal·lacions i algunes classes, i posteriorment ha tingut una trobada amb diàleg franc sobre educació, amb el professorat del Centre, als quals ha animat en el seu servei i ha agraït tot el que Espanya ha fet i fa per l’educació al Principat. Aquest Institut té actualment 490 alumnes i 62 professors. El Sr. Bauzà ha explicat que en aquests moments en el sistema educatiu espanyol hi estudien uns 3.500 alumnes, dels quals 2.400 ho fan en les tres Escoles Catòliques, anomenades “confessionals” a Andorra, i 1.100 a les de titularitat de l’Estat Espanyol.
Després s’ha dirigit a l’Escola Espanyola de Primària d’Andorra amb una línia, on ha estat rebut per la Directora Sra. Montserrat Hernández, ha visitat les instal·lacions del Centre i ha pogut departir en una enriquidora reunió amb el claustre de professors que li han exposat els seus punts de vista sobre educació.

Després de dinar a la Rectoria amb els Mossens d’Andorra, s’ha dirigit a l’Escola catòlica Mare Janer de Sta. Coloma, on ha estat rebut per la Directora titular Gna. Maria Carme Gros, i per la Directora pedagògica Anna Maria Villas, i per la resta de l’equip directiu. Ha rebut informació del moment actual de l’Escola molt apreciada a Andorra, que té tres línies a Primària i dues a Secundària. Els alumnes posteriorment tenen opció a continuar el Batxillerat a l’Escola St. Ermengol. L’escola té actualment 886 alumnes i 88 professors, i està quasi totalment subvencionada per l’Estat Andorrà. A la tarda no ha pogut visitar els alumnes, i en un altre dia ho farà, però ha tingut dues reunions llargues amb tot el Claustre de Secundària, i després amb el d’Infantil i Primària junts. Li han exposat els seus punts de vista i les seves demandes. El Bisbe ha insistit en la clau d’identitat catòlica, l’atenció a les famílies i als alumnes i el desenvolupament del que és propi amb els equips de pastoral.

A totes les Escoles que visita el Sr. Bisbe els fa arribar un missatge que substancialment demana: 1.- No perdre de vista que els primers responsables són les famílies i que a elles hem de poder involucrar en l’educació i a l’escola.- 2.- Cal un treball per una escola d’excel·lència, de qualitat, on es cuidin les relacions amb els alumnes com a persones, i amb les famílies, fent la suplència que calgui ja que algunes a Andorra no els poden atendre com voldrien a causa de l’horari laboral i el treball dels dos progenitors. 3.- Estar atents a la unió del Claustre, a la complementarietat i a l’ajut i interdisplinarietat entre els professors, sempre en bé de l’educació i de l’alumne. 4.- Educació en valors, en sentit de la vida, en humanisme d’inspiració cristiana, tant les públiques com les catòliques.

img_7355img_7353img_7357img_7360img_7368img_73722009-11-11_visita_escoles_0092009-11-11_visita_escoles_0102009-11-11_visita_escoles_0112009-11-11_visita_escoles_0122009-11-11_visita_escoles_0132009-11-11_visita_escoles_0142009-11-11_visita_escoles_017

Compartir