Visita pastoral als Centres de l’Escola Andorrana i a la Residència Solà d’Enclar

El Bisbe d’Urgell ha reprès la seva Visita Pastoral a la Parròquia d’Andorra la Vella, i avui dia 13 de novembre, acompanyat de l’Arxiprest Mn. Ramon Sàrries, ha visitat primer de tot el Centre de Batxillerat d’Andorra, on ha estat rebut per la Directora Sra. Ester Vilarrubla, i pel Cap d’Estudis Sr. Carles Vallverdú. El Centre té 254 alumnes amb 40 professors i 3 col·laboradors educatius, i s’hi imparteixen 4 modalitats de Batxillerat. Ha visitat els locals, ha pogut saludar els alumnes d’una calsse i els alumnes durant el descans, i ha pogut tenir una reunió amb els responsables del Centre i el Claustre de professors on ha continuat insistint en la importància de l’excel·lència educativa que necessita el país, la unitat i equip del professorat i els valors que cal insistir a educar.

Després ha visitat el Centre que comparteixen l’Escola Primària d’Andorra la Vella i el Centre de Segona Ensenyança de Santa Coloma. Ha estat rebut primer per la Directora Sra. Mª Dolors Carmona i el Cap d’Estudis Sr. Albert Maluquer amb els quals s’ha reunit juntament amb altres responsables de l’Escola i la professora de religió. Pôsteriorment ha visita la calsse de religió i les dependències del Centre. Actualment hi ha 481 alumnes i 75 professors en aquest Centre. Han pogut mantenir un diàleg obert sobre les qüestions més candents que se li plantegen a l’Escola Andorrana avui, i els reptes educatius a què ens caldrà fer front.
Després s’ha dirigit a l’altra part de l’edifici que alberga l’Escola de Segona Ensenyança, on l’han rebut la Directora Sra. Olga Moreno i la Cap d’Estudis Sra. Marta Llop que li han explicat el funcionament de l’Escola amb 304 alumnes i 50 professors i altre personal adscrit al Centre.

img_7406img_7391img_7396img_7403img_7409img_7414

A primera hora de la tarda s’ha dirigit a la Residència per a padrins “Solà d’Enclar” on ha estat joiosament rebut pels avis i els personal de la Residència, encapçalats per la Directoria Sra. Remei Canals. Actualment hi ha 46 residents al Centre i 2 que se’n serveixen com a Centre de dia, tots ells amb 35 persones al seu servei. Ha pogut entretenir-se amb cadascun d’ells, conèixer les seves explicacions i demandes, els ha animat a viure amb il·lusió i esperança, amb objectius a realitzar, sense mirar el passat i estimant-se de debò, amb fe i esperança, i finalment els ha donat la seva benedicció.

enclar_vp_001enclar_vp_002enclar_vp_003enclar_vp_004enclar_vp_005enclar_vp_006

Compartir