Continua la Visita pastoral : trobada amb els mestres i alumnes de les Escoles Franceses d’Andorra la Vella i visita als detinguts preventius de la Presó de La Comella

La visita pastoral a Andorra la Vella del Bisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, ha continuat aquest matí amb la trobada que ha mantingut a l’Escola de Primària i la posterior visita al Collège i al Lycée, on ha pogut saludar els mestres i professors i encoratjar-los en la seva tasca educativa. Ha visitat algunes de les aules, on ha compartit una estona amb els infants i els adolescents. Els ha volgut transmetre la importància de ser persones educades, respectuoses de les altres persones i amb valors.
En la seva trobada amb els mestres i professors de l’escola primària ha pogut conèixer més profundament la realitat en què es mouen, els seus compromisos i problemes respecte de l’educació dels infants i dels joves. I els ha impulsat a desenvolupar la seva tasca transmetent valors sòlids que ajudin als homes i dones del demà a ser millors persones. Els ha reconegut l’esforç que suposa en el món actual exercir el mestratge, treballar en l’educació i ha recordat que per a un país petit com Andorra és precisament l’educació on s’ha d’invertir més energia i capital. Ha agraït a l’Estat Francès que sota l’impuls dels Coprínceps francesos hagi aportant tant en educació per al nostre País Andorrà, i ha ofert el se suport com a bisbe i copríncep, tot encoratjant-los a mantenir-se units com a col•lectiu d’educadors.

Mons. Joan-Enric Vives ha estat acompanyat en la seva visita per l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sarries, i pel Delegat per a l’Ensenyament Francès, Sr. Michel Maginot. a les Escoles ha estat rebut per professora Me. Susanna Eroles, en absència de la Directora Me.Schenk. I al Lycée ha estat acompanyat per Mr. Santamarta, provisor, i Mr. Chevalier, adjunt a provisor, així com per Me. Tello. En aquest moment a l’Escola Primària hi assisteixen 297 alumnes, amb un equip docent de 19 professors per a 14 classes. I al Collège hi ha 900 alumnes i al Lycée uns 600, i 50 al SECPA, amb un equip docent complet de 150 professors.
A la tarda el Sr. Bisbe ha reprès la Visita al Centre Penitenciari de La Comella, on s’ha pogut entrevistar de nou amb el Director Sr. Joan josep García i els seus col•laboradors, tractant de reinserció, activitats formatives i recreatives així com del voluntariat al Centre, i posteriorment ha tingut entevistes personals amb cadascun dels 12 interns en presó preventiva que li ho havien demanat. A tots ha mirat d’aportar suport i esperança en aquests moments durs, ja que per a bastants d’ells és la primera vegada que ingressen en una presó i ara estan a l’espera del seu judici.

 p1000255p1000254p10002752009-11-20_escoles_franceses_002

Fotos: escola de primària

Compartir