El Copríncep episcopal nomena Juan Antonio Ortega Magistrat del Tribunal Constitucional

El Bisbe d’Urgell i Copríncep Episcopal, Mons. Joan-Enric Vives, ha nomenat el Sr. Juan Antonio Ortega y Diaz-Ambrona, Magistrat del Tribunal Constitucional del Principat d’Andorra. Ho ha fet atenent a l’art. 46.1.d) i al Títol VIII de la Constitució del Principat d’Andorra.

El Sr. Ortega, llicenciat en Dret especialitzat en Dret anglès, internacional i comparat i llicenciat en Filosofia i Lletres, va participar en el govern de la transició espanyola, liderat per Adolfo Suárez . Amb motiu dels càrrecs públics exercits en l’època ha dirigit l’elaboració d’un gran nombre de projectes legislatius i va dirigir específicament el programa del Govern espanyol per a desenvolupar la Constitució de 1978. L’any 2006 va participar en l’elaboració del informe sobre “Reforma de la Constitución Española”.

El Sr. Juan Antonio Ortega y Diaz-Ambrona substituirà el Magristrat Miquel Herrero de Miñón, que ha estat el darrer membre del Tribunal Constitucional nomenat pel Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra i que ha finalitzat el seu mandat de 8 anys.

juan_antonio_ortega_diaz-ambrona

Compartir