Enterrament a La Seu d’Urgell de la Gna. Soledat Nosàs, de la Sda. Família

p8310026

El dia 31 d’agost, l’Arquebisbe d’Urgell va presidir les exèquies de la Gna. Soledat Nosàs, de la Sda. Família d’Urgell, a la Capella de la Residència Sda. Família a La Seu d’Urgell, acompanyat pel Vicari general Mn. Ignasi Navarri, el degà Mn. Xavier Parés, i els dos sacerdots capellans de les Religioses de la Sda. Familia de les comunitats de l’Hospital Mn. Manuel Pal i de la Residència, Mn. Henry Vargas. Hi assitiren molts germans i familiars de la Gna. difunta, la Vicària de la Congregació i moltes religioses, així com una gran assemblea de fidels. Havia servit a La Seu durant 40 anys de la seva vida, els nou darrers malalts i impossibilitada. Déu la tingui al seu Regne!

A l’inici de la celebració ben joiosa i pasqual, la Gna. Visitació Lorenzo va llegir el text que adjuntem, en nom de totes les Germanes de la comunitat:
“La porta de la fe que introdueix en la vida de comunió amb Déu i permet l’entrada a la seva Església, està sempre oberta per a nosaltres. Travessar aquesta porta suposa un camí que dura tota la vida. Comença amb el baptisme, amb el qual podem anomenar Déu amb el nom de Pare, i es clou amb el pas de la mort a la vida eterna, fruit de la resurrecció del Senyor i do de l’Esperit Sant” (Porta Fidei- Benet XVI)

 

“La nostra Gna. Soledat Nosàs, que va néixer a Ponts l’any 1919 i que ha mort a la Comunitat de La Seu d’Urgell – Hospital – el dia 30 d’agost de 2012 a les 5.30 h., ja ha fet aquest camí i ha traspassat aquesta porta amb molta dignitat i simplicitat, donant sempre testimoni del seu amor a Jesucrist. A Ell es va consagrar per la professió religiosa el dia 3 d’octubre de 1948, a La Seu d’Urgell- Noviciat- i des de les diverses missions que la Congregació li ha demanat, ha fet palès el seu amor i la seva donació total a les germanes i germans del seu voltant. Sobretot en la seva llarga estada de més de 40 anys al servei de l’Hospital de La Seu d’Urgell.

 

La nostra Gna. Soledat es distingia per viure amb molta fidelitat i goig la seva vocació religiosa. Era molt fervorosa, arribava ben puntualment a la Capella, li agradaven les pregàries breus, repetint molt sovint jaculatòries. Feia amb assiduïtat lectura espiritual i formativa. La seva responsabilitat era extraordinària en el compliment dels seus deures. Era molt treballadora i mai no la veies sense alguna ocupació i molt constant a portar a bon terme el que es proposava, mentre les seves forces li ho van permetre.

 

Tota una vida servint els altres. Estimava la seva família, el seu poble, el seu entorn. Va cuidar la seva mare amb primor i molt amor. En la seva malaltia, sempre es va mostrar pacient i agraïda, deixant-nos un gran record i testimoni de santedat. Ben segur que intercedirà per nosaltres perquè com ella sapiguem viure per als altres amb generositat, amb senzillesa, com ens va ensenyar la beata Anna Maria Janer.

 

Això és el que,volem comunicar com a testimoni del temps que hem estat juntes servint el mateix Senyor, en la persona dels malalts, dels més necessitats, i en un lloc tan significatiu per a la nostra Família Religiosa, com ho és l’Hospital de La Seu d’Urgell, i quan encara estem assaborint la festa de la Beatificació de la Mare Janer.

 

En nom de la nostra Gna. Soledat i com a Congregació, volem agrair el suport i ajuda humana i de mitjans que hem rebut en tot el temps de la seva llarga malaltia en aquesta casa del Sant Hospital. A tots els qui ens acompanyeu en aquest acte d’acomiadament de la nostra Gna. Soledat, en nom de tota la Congregació, de la seva comunitat de l’hospital i de la seva família: MOLTES GRÀCIES.”

 

La Seu d’Urgell, 30 d’agost de 2012

p8310019p8310020p8310021p8310025

 

 

Compartir