XXè. Curset per a Organistes d’Església

orgue_montserrat

El dia 27 d’agost fou inaugurat el XXè. Curset intensiu de formació per a Organistes d’Església, amb les intervencions al matí de l’Abat de Montserrat P. Josep M. Soler, el monjo Ramon Oranias, i al vespre reberen la visita amb una breu intervenció de l’Arquebisbe d’Urgell i responsable de Litúrgia i Música de la Conferència Episcopal Tarraconense, Mons. Joan-Enric Vives, qui també fou present al Concert d’Orgue del vespre a la Basílica de Sta. Maria de Montserrat, a càrrec de Bernat Bailbé, organista de St. Felip Neri de Barcelona, amb una bella execució de l’Art de la Fuga de J. S. Bach.

Del 27 d’agost a l’1 de setembre està tenint lloc al Monestir de Montserrat la 20a. edició del Curset intensiu de Formació per a Organistes d’Església. S’ofereix a totes les diòcesis catalanes, amb el patronatge de la Conferència Episcopal Tarraconense, i s’adreça a tots els qui exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa i a qui, amb un o altre instrument, presten un servei musical a la litúrgia.

Els alumnes s’inicien en teoria i pràctica de l’acompanyament (harmonia tonal i modal), improvisació, coneixement i utilització de l’orgue, repertori organístic, cant gregorià i introducció a la Bíblia i a la Litúrgia de l’Església. El curset també inclou activitats complementàries, com ara els concerts de Bernat Bailbé, el dia 27, i el de Juan de la Rubia, dimecres 29 a les 21h, així com conferències especialitzades i una visita a l’orgue històric d’El Vendrell.

Compartir