Trobada de Pares de Germans Maristes al monestir de Les Avellanes, del 2 al 5 d’agost

maristes_a_les_avellanes

Ha estat un goig per a tots poder compartir aquests dies de trobada de pares i familiars dels germans a Les Avellanes. Han estat quatre dies plens de vida, del 2 al 5 d’agost, amb molt de temps per a compartir, per a recordar, per a pregar. El grup anava creixent dia a dia amb les incorporacions de nous familiars el divendres, el dissabte i el mateix diumenge fins assolir la xifra de 80 persones.

La nostra estada al Monestir de Les Avellanes ha tingut els seus moments estel·lars. La pregària i l’eucaristia de cada dia, celebrada pel Pare Mariano, ens han permès fer-nos solidaris i recordar els qui ja no hi són.
Les sessions informatives, algunes molt emotives com la xerrada del gmà Ismael tot explicant les seves experiències missioneres a l’Àsia. El gmà. Ramon Benseny, superior de la casa, va completar la sessió del matí del divendres amb una reflexió sobre l’Any de la fe, promogut pel Sant Pare, que celebrarem a nivell d’Església a partir de l’octubre.

 

Les novetats sobre la Província Marista van anar a càrrec del gmà Pere Ferré, el nostre Vicari, en la sessió inaugural del dijous a la tarda. 24 hores després hem fet el recorregut botànic al voltant de la casa amb el gmà Ramon Llansana, i a la nit, després de sopar, sessió de cine. Hem recordat amb imatges la nostra trobada de pares, familiars i germans a l’Hermitage.

El dissabte hem fet la tradicional excursió lúdico-cultural. Aquest any hem visitat Vallbona de les Monges, hem celebrat la missa a la parròquia i hem dinat en el restaurant del Monestir de Poblet.

Després de la missa solemne del diumenge hem gaudit amb el repic de les campanes a càrrec del mestre campaner, Sr Ignasi, d’Os de Balaguer, seguida d’un aperitiu servit al claustre del Monestir.

Compartir