Festa de Santa Marta a la Llar d’ancians St. Josep de La Seu d’Urgell

img00497-20120729-0921

El dia 29 de juliol, l’Arquebisbe d’Urgell va presidir l’Eucaristia dominical amb una memòria especial per Santa Marta, a la Residència d’ancians Sant Josep de La Seu d’Urgell, que atenen les Germanetes dels Ancians Desemparats. Aquesta Congregació religiosa, des dels seus orígens, té com a protectors Sant Josep i Santa Marta, per expressa voluntat de la Fundadora, nascuda a Aitona, Sta. Teresa de Jesús Jornet.

Han concelebrat amb l’Arquebisbe, Mn. Ignasi Navarri i Mn. Rosend Roca. A l’inici de la missa s’ha demanat una pregària especial per les Comunitats cristianes i tot el poble de Síria en aquests moments d’extrema violència que estan patint, i també s’ha pregat per l’arquebisbe Joan-Enric, que feia en aquest dia 11 anys que havia pres possessió canònica de la Diòcesi com a Bisbe coadjutor, entrant al Bisbat per aquesta Residència i els seus ancians, per exprés desig seu.

A l’homilia ha remarcat el gran signe eucarístic de la multiplicació dels pans i els peixos, que fa adonar que, per a Déu, el que me´s compta és donar tot el que som i tenim, com el noi de l’Evangeli. Si donem i ens donem, ni que sembli ben poc, Déu ho fa fructificar i multiplicar. El banquet prop del llac de Tiberíades és “signe” de la gran salvació que Déu vol fer arribar a tota la humanitat, servint-se del poc que nosaltres hi aportarem i transformant-ho.
Posteriorment el Sr. Arquebisbe ha esmorzat amb els Mossens concelebrants i els que viuen a la Residència.
img00492-20120729-0906img00493-20120729-0908
Compartir