Visita pastoral i festa major a Ribes de Freser

El dia de la solemnitat de la Mare de Déu Assumpta, l’Arquebisbe d’Urgell va visitar la vila de Ribes de Freser acompanyat del Rector, Mn. Joaquim Cebrian.

De bon matí va visitar detingudament la Residència Natzaret per a ancians de la Vila, on hi reben assistència i un clima de família una cinquantena de padrins de Ribes i altres pobles veïns, i va celebrar l’Eucaristia a la Capella de la Residència, amb molta participació dels ancians i encara pogué visitar totes les habitacions i animà els malalts i els familiars que aquell dia estaven visitant-los.

Posteriorment va passejar per la Vila i va poder complimentar les Autoritats de Ribes abans de l’ofici de Festa Major, l’Il·lm. Sr. Alcalde Marc Prat i Arrey i alguns Regidors, així com l’hereu i la pubilla del poble, acabats d’elegir. Celebrà l’eucaristia i predicà l’homilia dins la qual cantà la lloança de la Mare celestial, ressuscitada per gràcia, i que ens és esperança certa de la nostra resurrecció. Animà a viure evangèlicament i a seguir el Senyor, tenint sempre Maria per guia misericordiosa i per mare exemplar. I valorà molt la festa major de tots els pobles, com aquell dia a Ribes de Freser: moment de germanor, taula parada per a tots els fills, aportació de tots, febles i forts, adults, infants i gent gran. Recordà el moment que viu Catalunya per exhortar a ser un sol poble, que es perdona, s’estima i viu amb esperança el seu futur.

En acabar la missa es cantaren els goigs de Sta. Maria Assumpta i el Sr. Arquebisbe saludà personalment tots els assistents en sortir del temple parroquial, joia de l’arquitecte Josep Danés i Torras que la bastí el 1940.

Compartir