Visita pastoral a St. Feliu de Tírvia

Diumenge dia 24 d’abril l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va dur a terme la Visita Pastoral a la Parròquia de St. Feliu de Tírvia (Ribera de Cardós). A la seva arribada a la Parròquia fou rebut per la Regidora de l’Ajuntament Sra. Montserrat Arnau i pel Sr. Rector de la Parròquia Mn. Joan Dies.

Després de saludar la feligresia que s’havia congregat per saludar el Sr. Arquebisbe, Mons. Vives presidí la celebració eucarística del Vè diumenge de Pasqua. A la seva homilia, mostrà la seva satisfacció per la Visita que estava duent a terme a la Parròquia i animà els fidels a sentir-se part de la gran família dels cristians catòlics que arreu del món, en el diumenge, proclamen la mateixa Paraula de Déu i comparteixen el mateix menjar del Cos de Crist, com aliment que enforteix i dóna vida. Per més que estiguem en pobles petits, els cristians vivim la gran comunió de l’Església universal, i participem dels dons del Ressuscitat que ens fa llevat per al món. Glossant l’Evangeli proclamat en aquell diumenge, l’Arquebisbe animà els fidels a viure el manament nou de l’amor i a estimar-se els uns als altres, i a fer-ho, tal com Jesús ens ha estimat, per la força que ens dóna l’Esperit Sant rebut en el baptisme: donant la vida fins a la creu en la seva mort i en la seva resurrecció gloriosa. L’Arquebisbe insistí que els cristians a Europa potser haurem de ser “minories significatives” recordant les paraules del Sant Pare Benet XVI, però que no podem renunciar a donar testimoni amb fermesa i alegria de la nostra fe en Jesucrist Ressuscitat. Nosaltres no porem la història, sinó que està tot en mans de Déu; nosaltres hi col·laborem segons la gràcia rebuda.

Al final de l’Eucaristia i després d’impartir la benedicció apostòlica a totes les famílies del poble de Tírvia, Mons. Vives pogué saludar els feligresos i interessar-se per la situació de la Parròquia.

Compartir