Visita Pastoral a Escaldes-Engordany (5)

La Visita Pastoral de l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep Mons. Joan-Enric Vives a la Parròquia d’Escaldes-Engordany va continuar el dimarts 13 de novembre amb la visita de l’edifici administratiu del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior a la carretera de l’Obach, del Col.legi Sagrada Família d’Escaldes i de les Capelles de St. Jaume i St. Romà.

Mons. Vives fou rebut a la seva arribada al Ministeri a les 10 h. del matí, pel Ministre M.I.Sr. Xavier Espot, el Director del Servei de Policia, Sr. Jordi  Moreno i pel Director del Servei d’Immigració, Sr. Jesús Guardiet, a més del Rector d’Escaldes-Engordany, Mn. Jaume Soy. Va poder saludar les persones que hi treballen i els seus responsables operatius i els va donar a tots un missatge d’agraïment en nom del país, per la tasca que desenvolupa la policia, per la professionalitat i la generositat del caràcter del servei que realitza el Cos en els diferents departaments. Va recordar que el país s’expressa a través dels símbols de la bandera, l’himne i la figura dels Coprínceps com a Cap d’Estat, i que, en aquest sentit ell volia parlar en nom del andorrans per valorar i agrair sincerament la tasca que es realitza en favor de la protecció de les persones i de l’estabilitat social.

A l’edifici del Ministeri hi ha els departaments de policia, de Justícia i Interior i d’Immigració. Hi treballen unes 350 persones. Mons. Vives va poder visitar el centre de control, els serveis de la policia judicial i d’investigació de delictes contra les persones, d’estupefaents, delictes tecnològics, contra el patrimoni i el grup d’intervenció de la policia andorrana, i va saludar personalment els treballadors i agents, i també, després, en el servei d’immigració, els treballadors i les persones que estaven fent gestions i tràmits en aquell moment.

El responsable de la Interpol a Andorra, Sr. Robert Guirau li va fer obsequi d’una medalla commemorativa. El Principat té molt bona relació amb aquest organisme i forma part de l’equip de gestió a Europa format per vuit països, entre els quals Andorra. En acabar la visita, el Ministre també va voler fer-li l’obsequi d’un record en forma de medalla de la Policia.

Posteriorment va desplaçar-se al Col·legi de la Sagrada Família d’Escaldes-Engordany, on fou rebut per la seva Directora, Sra. Meritxell Vidal, els Caps d’Estudis de Primària i Secundària, Sra. Maria Julià i Israel Tor-Jourdane i les religioses de la Congregació responsables de l’equip d’animació pastoral, Gna. Tomasa Itoiz i Gna. Concepció Lozano.  Va ser informat del Pla anual del curs 2018-19 i també de l’elaboració d’un pla estratègic a quatre anys vista per millorar les instal·lacions de l’escola.

Al col·legi, que va néixer l’any 1935, s’hi formen 358 alumnes en infantil, primària i segon ensenyament, amb l’objectiu d’oferir a l’alumne ocasions per a créixer i madurar integralment tots els aspectes de la seva personalitat. Hi ha una atenció molt personalitzada als infants i joves, que és un dels valors de l’escola que més subratllen els pares. Aquest aspecte familiar també es veu reflectit en l’acompanyament que es fa de les situacions familiars en què es veuen immersos els alumnes. Es porten a terme activitats que treballin els valors i les competències de cadascun dels nens, mirant de potenciar els treballs en equip. També se’ls introdueix en la pregària i en la reflexió. Els professors tenen quatre reunions de claustre a l’any.

Mons. Vives va visitar les classes i els infants de diverses edats i va poder compartir amb ells una estona de preguntes, en la qual va respondre les seves inquietuds.

També va participar en una de les sessions de catequesi i va encoratjar els nois i noies a treballar no només per a ells, sinò també per als altres, la comunitat, a ser generosos i a tenir valors forts, confiant en Jesus com a confident i com a amic veritable.

Va cloure la visita compartint un dinar de germanor amb l’equip directiu de l’escola i amb les cuineres i professors.

A la tarda, va poder visitar dues de les Capelles de la parròquia, Sant Jaume d’Engordany i Sant Romà dels Vilars, acompanyat de Mn. Jaume Soy i del Secretari General de la diòcesi, que el va acompanyar durant tota la visita, Mn. David Codina. A les dues esglésies va fer-hi una pregària i va beneir la Parròquia.

Compartir