Visita pastoral a Andorra la Vella (2).- Sta. Coloma, St. Esteve i cementiris

En l’inici de la Visita Pastoral, l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va presidir a Andorra la Vella, les misses del dia 1 de novembre, festivitat de Tots els Sants, a les esglésies de Santa Coloma i de Sant Esteve. La Visita Pastoral a aquesta parròquia s’allargarà fins el dia 18 de novembre.

En l’Eucaristia a Santa Coloma va concelebrar amb el P. Anto Pallikunnen, Vicari d’Andorra la Vella. A la celebració a Sant Esteve van estar presents i van concelebrar el Rector d’Andorra la Vella, Mn. Ramon Sàrries, i Mn. Blai Fortuny, Mn. Josep M. Solé, Mn. Xavier Esplandiu i Mn. Anto Pallikunnen.

Mons. Vives en la seva homilia va explicar el sentit de la Visita  Pastoral i va encoratjar els fidels: “aquell que rep a Jesús, rep el perdó, rep la gràcia de la benedicció divina, és fet un altre Crist a semblança seva, i el bisbe ve per anunciar-vos que la Missió és molt gran, que ens hem de sentir missioners tots, no només els que estan en les Esglésies joves en missió arreu del món, sinó que avui la missió comença entre els que tens més a prop, a la teva pròpia família. Cal tornar a creure, cal tornar a anunciar Jesús, perquè molts el coneixen poc, d’altres se n’han apartat, o s’han enfredorit. Cal anunciar el sentit que té l’alegria de la fe”. “La Visita Pastoral és per tornar-vos a dir que val la pena ser cristià i que tenim una gran missió”, va dir l’Arquebisbe, que va esperonar els assistents a les misses: “No siguis incrèdul, sigues creient! Confiem en Déu, fem el màxim per estimar amb obres i de veritat, tornem a sortir a sembrar amb la força de Jesús, no amb la nostra perquè ens desanimaríem… fem-ho amb la fe en Jesús, que tot ho pot, i que ens ajuda… Aquest és el sentit de la meva visita”.

Aquest dia 1 de novembre, a més de presidir les misses a Santa Coloma i a Sant Esteve, l’Arquebisbe va visitar i pregar als dos cementiris. Va dirigir una pregària amb l’Arxiprest Mn. Ramon Sàrries al cementiri vell, a les 16:00 i al cementiri nou a les 16:45, també amb Mn. Josep M. Solé. Va animar les famílies a pregar pels que allí reposaven i pels difunts de tot el món, especialment aquells pels qui ningú prega ni recorda. “Jo us vinc a animar a ser Església confessant de la seva fe en la resurrecció de Crist i en la resurrecció dels difunts. Us convido a ser solidaris amb els que pateixen o han perdut un ésser estimat. Paga la pena tenir esperança, esperar que el Senyor vindrà a buscar-nos i ens portarà a la vida eterna, que només intuïm”.

Tot fent referència a la celebració del dia va assenyalar que “avui és el dia en què ens hem de concentrar en els que són ja amb el Senyor i amb una plenitud de vida amb ell: Maria, Josep, els sants a qui tenim devoció i alguns molt antics, i d’altres molt propers… Sants concrets que ens han acompanyat al llarg de la vida. Però després n’hi ha molts que són els nostres més propers: un parent, un home o una dona bons, gent que s’ha entregat i que a vegades han donat la vida pels germans i que alguns són desconeguts. És el dia per pensar en ells i que ens atreguin a la santedat. El temple és la casa de Déu a la Terra, és la porta del Cel a la Terra, i nosaltres en formem part a través del baptisme, a través de la fe”.

Compartir