Visita del Copríncep als Cònsols de Canillo

Els cònsols de Canillo, Hbles. Srs. Francesc Camp i Marc Casal, van rebre el dilluns 13 de juliol a Casa Comuna l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, seguint la ronda de visites que aquests dies el Copríncep episcopal està duent a terme a tots els Comuns de les Parròquies del Principat d’Andorra.

En un clima de molta cordialitat, els Cònsols van informar-lo sobre l’activitat duta a terme per part del Comú durant la pandèmia del Covid-19 especialment pel que fa al treball d’ajuda i recolzament als 700 temporers que havien quedat atrapats a la Parròquia i van voler manifestar al Copríncep el seu agraïment ben especialment a Càritas pel seu treball, compromís i ajuda per atendre les necessitats bàsiques d’aquest col·lectiu, especialment pel que fa als productes d’alimentació i la capacitat de Càritas per garantir els subministraments bàsics fins i tot en el període més crític de principis de maig quan la demanda va ser més important. Els Cònsols també han informat a Mons. Vives que el Comú ha fet donatiu a tres entitats del País: Càritas Andorrana, AINA i Creu Roja Andorrana per agrair-los la seva implicació en la gestió de la pandèmia a Canillo.

El van informar sobre l’atenció que des del Comú s’ha fet a les persones i col·lectius més vulnerables com els padrins i la gent que viu sola. En aquest sentit, van aprofitar per informar-lo sobre el projecte APTITUDE (Agir pour la Prévention Transpyrénéenne de la Dépendance).

Canillo, on viuen al voltant de 300 persones majors de 70 anys, serà la primera Parròquia del país a participar en una prova pilot comunitària en aquest projecte. L’objectiu final del projecte és promoure el benestar i la qualitat de vida de les persones grans del país i retardar al màxim els elements de fragilitat que condueixen a la dependència. 

Tenen també el compromís d’oferir ajudes a aquella negocis que han començat amb risc propi la reactivació econòmica, entre altres mesures després de l’aturada pel confinament.

Compartir