Visita del Conseller de Treball a Càritas Urgell

El dia 22 de gener Càritas d’Urgell va presentar al Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Chakir el Homrani Lesfar,  de visita a La Seu, el nou Grup Grapats, format per dues empreses, creades i participades al 100% per Càritas d’Urgell: Nougrapats E.I. (empresa d’inserció) destinada a promoure la creació de llocs de treball d’inserció per a col·lectius amb risc d’exclusió, i el Centre Especial de Treball (CET), destinat a promoure la creació de llocs de treball protegits per a joves amb discapacitat o problemàtiques mentals. Justament el CET fou aprovat pel seu Departament el mes de març passat. Del funcionament del CET i de les dificultats que suposa la situació actual en van parlar en una trobada en què també hi van assistir els representants de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i la Delegada del Govern al Pirineu.

La missió i objectiu del grup és millorar l’ocupabilitat de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral, mitjançant una experiència real de treball, sense oblidar i, per tant potenciant la garantia de la sostenibilitat econòmica del projecte.

Càritas fa aquesta aposta per tres raons:

  1. Millorar la qualitat del programa d’inserció laboral. En disposar de dos projectes  d’inserció (E.I. i CET) ben diferenciats per col·lectius, es faciliten més i més adequats mitjans d’inserció laboral per als participants, cosa que dona lloc a una millor evolució i encaix de les persones.
  2. Per seguir apostant per un canvi social, fomentant projectes d’economia social on el benefici final és doble: d’una banda hi ha el valor humà de cada persona, i de l’altre, es promou un consum responsable, en línia amb el que la societat exigeix avui. És el que Càritas en diu “Un negoci amb cor”.
  3. Per a impulsar de manera decidida la sostenibilitat ambiental. Per aquesta raó Càritas treballa per fomentar projectes d’economia circular que estiguin basats en la reutilització del residu tèxtil i del mobiliari usat; i al mateix temps mantenint la creació de serveis de caire eco-sostenible.
Compartir