Visita del Bisbe ucraïnès greco-catòlic Mons. Yosyf Milan

El dia 22 d’octubre l’Arquebisbe d’Urgell va rebre al Palau episcopal de La Seu d’Urgell una visita de comunió del Bisbe auxiliar de Kyev, Mons. Yosyf Milan, encarregat de la pastoral migratòria de l’Església Greco-Catòlica d’Ucraïna, que anava acompanyat per Mons. Andrés Martínez Esteban, Vicari de l’Ordinariat per als Catòlics Orientals a Espanya, que té confiat S.Em. el Cardenal Carlos Osoro, Arquebisbe de Madrid. A la visita hi van prendre part dos sacerdots ucraïnesos secretaris i traductors de Mons. Milan, i el Vicari general d’Urgell Mn. Ignasi Navarri. L’entrevista es va desenrotllar en italià.

En un bon ambient de confiança, amistat i comunió, van poder compartir l’heroica història martirial de l’Església Greco-Catòlica d’Ucraïna en els anys de les dictadures diverses que ha sofert el seu país, i especialment durant la dominació soviètica, i l’actual moment polític que viu el país, i l’agraïment per tot el que les Esglésies europees estan fent pels ucraïnesos residents que provenen de l’emigració. A Urgell hi està treballant pastoralment el sacerdot ucraïnès de ritu greco-catòlic Mn. Taras Kogut que sobretot té cura de la comunitat que s’aplega a l’església de Guissona, i que també serveix les parròquies de fidels ucraïnesos de Lleida i Solsona.

El diumenge anterior dia 21 d’octubre el bisbe Yosyf Milan va presidir la Divina litúrgia a l’església de Guissona, on van concelebrar dos sacerdots ucraïnesos, i es va reunir amb Mn. Ramon Balagué, rector de Guissona.

Compartir