Visita al Copríncep del President del Tribunal Europeu dels Drets Humans

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, al Palau episcopal de La Seu d’Urgell, el dia 29 de maig, va rebre en visita privada l’actual President del Tribunal Europeu dels Drets Humans, Excm. Sr. Guido Raimondi, que anava acompanyat del Magistrat espanyol Excm. Sr. Luis López Guerra membre del Tribunal, i que foren introduïts per l’exMagistrat andorrà del mateix Tribunal, M.I. Sr. Josep Casadevall.

En un ambient molt cordial, van poder explicar al Copríncep el treball que realitza l’alt Tribunal amb seu a Estrasburg (França) de defensa dels drets humans i les demandes que actualment tramiten.

El Tribunal Europeu dels Drets Humans -també denominat Tribunal d’Estrasburg i Cort Europea de Drets Humans- és la màxima autoritat judicial per a la garantia dels drets humans i les llibertats fonamentals a tot Europa. Es tracta d’un tribunal internacional davant el qual, tota persona que consideri haver estat víctima d’una violació dels seus drets reconeguts pel Conveni per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals o qualsevol dels seus Protocols addicionals, mentre es trobava legalment sota la jurisdicció d’un Estat membre del Consell d’Europa, i que hagi esgotat sense èxit els recursos judicials disponibles en aquest Estat, pot presentar una denúncia contra l’esmentat Estat per violació del Conveni.

Compartir