Visita a Ventolà i benedicció d’una imatge de la beata Esperança de la Creu

El dia 15 d’agost solemnitat de Maria Assumpta al cel, l’Arquebisbe d’Urgell en el recorregut d’una senzilla Visita Pastoral per Núria, Queralbs, Ribes de Freser i la Vall de Núria, al Ripollès, finalitzà aquesta Visita celebrant l’Eucaristia a la Parròquia de St. Cristòfol de Ventolà (municipi de Ribes de Freser), a 1385 m. d’altitud, amb un temple romànic del segle XI, pujant la Collada de Toses. Al final de l’Eucaristia, i per iniciativa de la família Alguersuari i dels veïns del poble, beneí una escultura de la beata Gna. Esperança de la Creu (27.2.1875 – 31.7.1936), religiosa Carmelita Missionera, filla de Ventolà i martiritzada a la Carretera de l’Arrabassada el 31 de juliol de 1936. L’escultura és obra del Sr. Eugenio Zornoza Boy.

L’Arquebisbe arribà a Ventolà i saludà els veïns que s’havien aplegat a l’església de St. Cristòfol, amb les cinc religioses representants de la Congregació de Carmelites Missioneres, amb la Gna. Marta Peiró, membre del Consell Provincial d’Europa al davant, la Gna. M. Jesús Zabalza, que fou durant dotze anys Superiora general de la Congregació, Gna. M. Dolors Sánchez i dues germanes més de l’Índia i de Nigèria. Després celebrà l’Eucaristia dins la qual van concelebrar el Rector Mn. Joaquim Cebrian i els Mossens Joan Perera i Yoni Emel Trillos, de Valledupar, i féu d’acòlit el seminarista Joan Alguersuari. L’Arquebisbe glossà la festa del dia, l’Assumpció de la Verge Maria amb cos i ànim a al cel, que és esperança per a tots nosaltres, i que ens regala una Mare celestial sempre atenta a tots els seus fills, que farà sempre tot el possible perquè visquem la fe, i mantinguem una caritat fervent perquè ens arribi també a nosaltres a la gràcia de la resurrecció que esperem. I remarcà les virtuts de la religiosa filla de Ventola, màrtir generosa de la seva fe i consagració religiosa, i que fou beatificada a Roma amb altres tres germanes de la Congregació el 2006, pel Papa Benet XVI, totes elles màrtirs, Esperança, Mª Refugi, Daniela i Gabriela. El seu testimoni senzill i generós de servei als malalts i a l’educació de la joventut més necessitada, fins a donar la seva vida per amor, seguint les petjades del seu fundador el beat Francesc Palau i Quer, carmelità.

Després de la missa els fidels i les Germanes de la Congregació visitaren la casa natal de la beata Esperança de la Creu, nascuda Teresa Subirà i Sanjaume.

Compartir