Visita a Urgell del Nunci Apostòlic S.E. Mons. Bernardito C. Auza

El nou Nunci de Sa Santedat el Papa Francesc a Andorra i Espanya, Mons. Bernardito Cleopas Auza, ha dedicat els dies 19 i 20 de desembre a una primera Visita a la Diòcesi d’Urgell, amb motiu de la presentació davant la Ministra d’Afers Exteriors del Govern d’Andorra, M.I. Sra. Maria Ubach, de la documentació necessària abans de presentar Cartes Credencials de forma oficial al Copríncep episcopal d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives. Anava acompanyat pel Conseller primer de la Nunciatura Mons. Michael Francis Crotty.

Va arribar al Bisbat acompanyat pel Vicari General i Representant del Copríncep episcopal, Mons. Josep M. Mauri, i va residir al Palau episcopal de La Seu d’Urgell aquests dos dies.

El dia 20 el Sr. Nunci va presidir l’Eucaristia a la Llar de St. Josep de La Seu d’Urgell on varen concelebrar amb ell el Sr. Arquebisbe, el Vicari General, Mn. Ignasi Navarri, Mons. Crotty i Mn. David Codina. El Sr. Arquebisbe va donar-li la benvinguda a la Diòcesi i va voler destacar l’alegria que li produïa que la primera celebració que el Sr. Nunci presidís a la Diòcesi fos a la Llar de St. Josep de La Seu d’Urgell on també Mons. Vives havia estat acollit per primera vegada en arribar a Urgell.

A continuació, Mons. Bernardito C. Auza, es va desplaçar acompanyat del Sr. Arquebisbe al Principat d’Andorra on va poder visitar l’església de St. Esteve d’Andorra la Vella, essent acollit per l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries. A continuació el Sr. Nunci es va desplaçar fins el Santuari-Basílica de la Mare de Déu de Meritxell i va poder visitar el Santuari antic i el Santuari actual obra de l’arquitecte Ricard Bofill. El Sr. Nunci va resar davant la Patrona del Principat d’Andorra per la missió que encetava. També, el Rector de la Parròquia de Canillo i encarregat del Santuari de Meritxell, Mn. Ramon Rosell, li va poder explicar la tasca que desenvolupava la Parròquia. 

A la tarda, Mons. Auza va visitar la Catedral de Sta. Maria d’Urgell acompanyat del Sr. Arquebisbe on fou acollit pel Vicari General i Rector de la Parròquia de St. Ot, Mn. Ignasi Navarri. 

Finalment el dia 21 es traslladà fins a Tarragona per presidir l’Eucaristia solemne d’imposició del pal·li al nou Arquebisbe Metropolità de Tarragona on hi assistiren tots els Bisbes sufraganis, entre ells l’Arquebisbe d’Urgell. 

Encomanem des d’Urgell la important missió que ha de dur a terme el Sr. Nunci Mons. Auza per col•laborar a estrènyer els llaços de la comunió entre les Esglésies d’Espanya i Andorra amb la Seu Apostòlica, i representar el Sant Pare entre nosaltres.

Compartir