Visita a la Comunitat del Monestir de Sant Benet de Montserrat

Dijous dia 17 d’agost l’Arquebisbe Joan-Enric va visitar la comunitat de germanes benedictines del Monestir de Sant Benet de Montserrat convidat per la Mare Abadessa, Maria del Mar Albajar i Viñas, per compartir amb la comunitat una tradicional jornada festiva de les Monges en ple estiu, amb la presència d’amics i familiars de la Comunitat de Religioses.

L’Arquebisbe va presidir l’Eucaristia de la comunitat acompanyat de Mn. Teodor Suau i Puig, prevere de Mallorca, i de Mn. David Codina, secretari, i va pregar per la Gna. M. Victòria Rovira, traspassada el passat dia 3 d’agost, amiga del Sr. Arquebisbe, i per les víctimes mortals i els ferits, que aquella mateixa tarda, feia pocs minuts, havia ocasionat el bàrbar atemptat terrorista comès a la ciutat de Barcelona.

Mons. Vives a la seva homilia va glossar les lectures proclamades en aquell dia insistint en la necessitat de saber perdonar els qui ens han ofès tal com Déu ens perdona, sense cansar-nos-en mai, ja que aquest ha de ser un distintiu de tot cristià. A la pregunta de Pere, quantes vegades he de perdonar el meu germà, Jesús respon “no et dic set vegades, sinó setanta vegades set” per mostrar com n’és de gran la misericòrdia del Pare que hem de saber imitar amb la nostra vida. Agraí el lliurament generós de les Germanes de Sant Benet de Montserrat en la seva consagració i les animà a perseverar en la fe i vocació rebudes.

Un sopar de germanor a la fresca amb la Comunitat i un diàleg obert amb el Sr. Arquebisbe abans del res de Completes clogueren la jornada festiva.

Compartir