Visita a Gaza i a institucions al servei dels necessitats

La Coordinadora de les Conferències episcopals per a l’Església a Terra Santa ha iniciat la seva trobada anual a Terra Santa aquest cap de setmana, el dissabte dia 13, amb la presentació dels participants i una trobada informativa sobre la situació actual al territori amb Sami El-Yousef, responsable executiu del Patriarcat Llatí de Jerusalem. L’arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan Enric Vives i Sicília, hi és present com a representant de la Conferència Episcopal Espanyola.  Les sessions de treball tenen lloc a Jerusalem, Betlem, Emaús i Gaza.

El diumenge dia 14 els Bisbes van accedir a la població de Gaza. Els Bisbes van celebrar l’Eucaristía amb els feligresos de la parròquia de la Sagrada Família,  on es recorda la fugida de la Sagrada Família de Natzaret cap a Egipte, ja que la tradició diu que la Sagrada Família de Natzaret va fugir seguint la ruta de la costa que travessa la ciutat de Gaza.

Després de celebrar l’Eucaristia els bisbes també visitaren la «Casa de la Pau» que regeixen les Germanes Missioneres de la Caritat atentent nens i infants abandonats i amb dificultats funcionals.

Posteriorment van tenir una trobada amb joves cristians de Gaza.Els cristians a Gaza ara ja són només 1000 fidels dels quals cristians catòlics només 138. Els joves van agrair la presència dels Bisbes a Gaza i els van demanar no oblidar-se d’ells. Els joves van recordar als Bisbes que cada vegada que un jove cristià abandona la ciutat de Gaza és una oportunitat perduda que es formi una nova família. Sense els joves, no hi pot haver-hi una comunitat cristiana a Gaza.

La comunitat cristiana a Gaza està servida pastoral per un sacerdot i 11 religioses de tres comunitats diferents: Missioneres de la Caritat, Germanes del Rosari i Religioses de l’Institut del Verb Encarnat. La tasca més important que desenvolupen és l’atenció a l’educció dels infants i joves així com l’acollida de nens abandonats i de persones vulnerables i ancians. 

El  dilluns, dia 15 de gener els bisbes mantindran una trobada amb el P. Iyad Twal, director d’Educació del Patriarcat Llatí, que explicarà el treball que es realitza en els centres educatius per contribuir a la pau i la justícia des del Patriarcat. A continuació, en grups, es realitzarà una visita pastoral a les escoles de Beit Jala, Beit Sahour i Betlem L’Arche. A la tarda, a la Universitat hebrea de Jerusalem, hi haurà una trobada amb joves universitaris al voltant de la qüestió del multiculturalisme i la diversitat.

Compartir