Visita a Agramunt i confirmacions

El diumenge dia 7 de maig, l’Arquebisbe visità al matí Les Ventoses, on administrà el sagrament de la confirmació a 8 joves, i al migdia visità Agramunt on confirmà 15 joves a la Parròquia de la Mare de Déu Assumpta, sempre acompanyat per Mn. Josep Uriel Álvarez, el P. Ferran Solé col·laborador de la Parròquia i el Secretari general del Bisbat Mn. David Codina.

A Agramunt hi rebé la Creu de Lampedusa acompanyat pel Delegat de pastoral juvenil Sr. Lluís Plana, i a l’Eucaristia pasqual confirmà els joves que s’havien anat preparant en els darrers anys. A l’homilia l’arquebisbe formulà dues insistències de la diada: el Crist Ressuscitat se’ns revela com a Bon Pastor, i com a Porta de les ovelles. Va davant, coneix les ovelles i elles el reconeixen, les alimenta, els dóna la vida, les defensa i les mena a les pastures de vida i vida a desdir, abundant. I és Porta que ens obre a la vida divina, a la vida amb sentit. Quan podríem pensar que totes les portes se’ns tanquen o que no ha sortida, sempre hem d’acudir a Jesús, ja que a través d’Ell trobarem sentit i entrarem en la pau i el goig. És la porta que ens acompanya vers el Pare.

També els insistí en el do que rebien i que els feia forts per donar testimoni enmig dels seus companys i a tot arreu. Un do irrevocable de Déu, que habitaria dintre seu, els ensenyaria a resar, a estimar la Paraula de Déu i l’Eucaristia, i que els faria possible estimar com Jesús ens estima.

Al migdia va visitar la Comunitat de Religioses Missioneres de la Immaculada Concepció (Concepcionistes) que mantenen una Escola amb fort arrelament a la vila, la Mare de Déu dels Socors, amb una línia d’ensenyament. L’arquebisbe s’interessà per la situació de la Comunitat religiosa i per l’Escola, i les animà a oferir l’ensenyament catòlic de qualitat. I tingué lloc un dinar de germanor entre els Mossens i les Religioses tan acollidores.

A la tarda administrà el sagrament de la Confirmació a 5 adults vinculats a la Comunitat hispana d’Urgell, i per finalitzar aquella visita a Agramunt anà a saludar al seu domicili Mn. Josep M. Santesmases resident a la vila i delicat de salut, que amb la seva germana estigueren molt contents de rebre la visita i el recolzament de l’Arquebisbe, del Rector i del Secretari general del bisbat.

Compartir