Via Crucis i Litúrgia de les Hores al matí del Divendres Sant

Divendres Sant dia 30 de març, al matí, molts fidels es van reunir a les diverses Parròquies de la Diòcesi per pregar amb el Via Crucis, tot recordant el camí que Jesús féu, carregant la creu al coll, abans de la seva passió i mort. 

Pels carrers del barri antic de la ciutat de La Seu d’Urgell, acompanyats pel Rector i Vicari General, Mn. Ignasi Navarri, els fidels van meditar els passos que Jesús va fer en morir a la creu, en un clima de silenci i pregària.

També pels carrers del barri de Santa Magdalena de La Seu d’Urgell, va tenir lloc un devot Via Crucis presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i pel Mossèn Encarregat d’aquella Església, Mn. Jordi Miquel.

Van recórrer els carrers adjacents i al final de la celebració l’Arquebisbe donà una breu al·locució, remarcant  que besar la Creu al final del Viacrucis, havia de ser un gest carregat de sentit, ben ple de fe i afecte pel Senyor, viscut intensament, amb les intencions per moltes persones que estimem i un compromís d’acollir i viure la misericòrdia i la reconciliació amb obres i de veritat, i alhora un gest que recollís els anhels de tots els qui sofreixen arreu del món, portant creus difícils i pesants: refugiats, empresonats, oprimits, famolencs, vexats, esclafats per les guerres i les violències dels homes. 

Posteriorment, presidit pel Sr. Arquebisbe, a la Catedral tingué lloc l’Ofici de Lectura ampliat amb les Lamentacions i la Passió del Senyor, i seguidament la Pregària dels Laudes (conjunt anomenat Officium Tenebrarum o Ofici de tenebres). Aquest Ofici de pregària agrupa canonges, sacerdots i seminaristes, persones de la vida consagrada de la Ciutat, i un bon grup de fidels que celebren així la Litúrgia orant de l’Església en els dies sants de la Passió, la Mort i la Resurrecció del Senyor.

A moltes residències de malalts i ancians impossibiltats també s’ha dut a terme el Via Crucis, així com en molts poblets petits que no poden tenir els Oficis de Setmana Santa, però sí aquest acte pietós del Viacrucis. Preveres, diaques i laics amb missió es multipliquen aquests dies a la geografia del bisbat per tal d’ajudar la pregària comunitària a molts indrets que en altres ocasions no és possible.

La Seu d’Urgell:


Balaguer:

{youtube}hjf7MWFvvTU{/youtube}
Ponts:

Montgai:

Sant Julià de Lòria:

Compartir