Vetlla Pasqual a la Catedral de Santa Maria

La Vetlla Pasqual que se celebrà la nit del dissabte 26 de març a la Catedral de Sta. Maria d’Urgell fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives. També foren presents el Rector de Sant Ot i Degà de Capítol de Canonges, Mn. Xavier Parés, i el Vicari General, Mn. Josep M. Mauri, així com d’altres canonges del Capítol i sacerdots de la diòcesi.

Mons. Vives va exhortar els presents -en la encesa del ciri Pasqual davcant de la porta de la Catedral- a fer una renovació profunda, recordant que al mateix temps, milers i milers de comunitats cristianes de tot el món canten i celebren la Pasqua del Senyor, i la seva pròpia pasqua.  Va posar èmfasi en què la nit és símbol de la ignorància, del error, de la culpa i també de la mort i que la llum del ciri i del pregó pasqual, són un llenguatge simbòlic que ens ajuden a renovar-nos i sintonitzar-nos amb el misteri del Crist Ressuscitat.

Ja a dins del temple, les lectures van desgranar els moments històrics de la creació del món i la de l’home, tot recordant que Déu salvà el seu poble de l’esclavatge com a primícia i senyal de la voluntat divina d’oferir la salvació definitiva, per la Pasqua de Crist, a tot el poble, en el Regne del cel.

Compartir