Una nova experiència de l’Ateneu al nostre bisbat

Divendres 27 a la nit i dissabte 28 de febrer, a la casa de colònies de Salgar, a Artesa de Segre, els socis i sòcies de l’ateneu van trobar-se per compartir una nova edició d’aquesta proposta innovadora i original que l’equip de la fe de la FEMN proposa per als monitors i monitores d’esplais i per a joves que busquin un espai de reflexió, de diàleg i de trobada.

Amb el lema «A 40«, els organitzadors volien centrar l’encontre en dos objectius: per una banda, una invitació a viure la Quaresma d’una manera plena i essencial, i per una altra, proposar un gaudir de la vida, tot baixant el ritme i la velocitat frenètica del nostre dia a dia.

El divendres, a les 21, els participants van fer un sopar compartit, que va deixar pas a vivències i experiències sobre el tercer món. República Dominicana, Paraguay i Guinea Conakry foren els països presentats i exposats per part de tres ateneuencs.

El dissabte va iniciar-se amb una pregària. D’una manera molt vivencial i rica la pregària va subratllar el camí cap a la Pasqua. Una pregària compartida i viva que ens proposava preparar-nos per moure’ns pels altres al ritme que ens demana Crist.

Posterioment, una passejada va permetre conèixer millor els voltants de Salgar, Montsonís, Foradada, Rubió i el monestir de Salgar…

El dinar de germanor va concloure la jornada. Una vegada més, l’Ateneu feia seu els tres eixos que el vertebren: territori (Salgar i els seus entorns), cultura (un dinar compartit) i espiritualitat (reflexió sobre el tercer món i una pregària celebrada amb la Quaresma com a referència)

I ara a esperar la propera convocatòria i la nova invitació que ens faran arribar. Gràcies!

Amb el lema dsc 0051img-20150211-wa0001img-20150228-wa0004img-20150228-wa0008lluny

Compartir