Trobada formativa dels preveres recentment ordenats o incardinats a Urgell

Els dies 16 i 17 de desembre, al Santuari i Residència del Sant Crist de Balaguer, van celebrar la seva tradicional trobada anual els joves sacerdots i diaques ordenats els darrers deu anys o que han vingut a incorporar-se a la Diòcesi. Van assistir-hi tretze preveres i diaques, acompanyats per l’Arquebisbe i el Vicari de Pastoral, Mn. Antoni Elvira.

Foren dos dies de formació permanent, de fraternitat sacerdotal i de pregària amb el Bisbe, amb esperit de comunió. Primer van anar a visitar la Comunitat de Germanes grans de les Missioneres Filles de l’Immaculat Cor de Maria a la seva residència de Balaguer. Allà van compartir pregària i una tertúlia on la superiora de la Comunitat va explicar el carisma de la Fundadora, Maria Güell Puig, i animades per l’Arquebisbe Joan-Enric van explicar la seva vocació consagrada en un clima de molta fraternitat. Van voler manifestar als preveres la seva estima i com pregaven per ells cantant-los una bonica cançó vocacional. En finalitzar l’estona de trobada joiosa, l’Arquebisbe els va impartir la benedicció apostòlica. 

A continuació, va tenir lloc una conferència de Mn. Ferran Solé Mianes, prevere d’Urgell, i que col·labora com a Coordinador Tècnic a Barcelona al CECAS, Centre Català de Solidaritat. El CECAS és una Fundació de l’Església catòlica, fundada l’any 1991, que es dedica a l’atenció de persones amb drogodependències, especialment aquelles que es troben en risc d’exclusió social, amb tractaments biopsicosocials i reeducatius de les drogodependències considerant les patologies derivades. El CECAS disposa de centres a Barcelona, Tarragona i Lleida i centres d’informació i derivació a totes les Càritas Diocesanes de Catalunya. Forma part de la Xarxa de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya i del Pla de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

En acabar la seva conferència els preveres van tenir una estona de diàleg amb Mn. Solé que els va informar de les principals tasques que desenvolupa CECAS i de les realitats amb les quals es troba en la seva tasca.

 Al vespre després del res de Vespres pogueren compartir plegats la projecció d’una pel·lícula amb valors ètics.

L’endemà, dia 17, els preveres van iniciar la jornada amb la pregària de Laudes i la celebració de l’Eucaristia, presidits per l’Arquebisbe. Després el mateix Arquebisbe els va oferir informacions rellevants de la Diòcesi i els preveres van mantenir un diàleg pastoral amb ell.

A continuació, el grup es va desplaçar fins al Museu Comarcal de Balaguer, on hi ha les arrels històriques de la ciutat i la comarca de La Noguera. Tot seguit, els preveres, van visitar i pregar en els temples emblemàtics de Balaguer: Sta. Maria i El Miracle.

La trobada formativa es clogué amb el dinar al Santuari del St. Crist de Balaguer.

Compartir