Trobada de preveres i diaques a Vallbona de les Monges

Dels dies 17 al 19 de juny va tenir lloc al Monestir de Vallbona de les Monges (Tarragona) una trobada de recés i de formació permanent dels preveres i diaques de la Diòcesi, acompanyats per l’Arquebisbe Joan-Enric. Hi participaren 12 preveres i 2 diaques permanents i residien a l’hostatgeria de Vallbona de les Monges, compartint amb les Monges cistercenques la comunitat, la pregària, les celebracions litúrgiques, en uns dies intensos de renovació espiritual, de pregària i de fraternitat sacerdotal entorn del bisbe.

La trobada s’inicià amb l’acollida per part de la Mare Abadessa Anna Maria i la Germana Hostatgera Josepa que va oferir als preveres un testimoni personal sobre la seva vocació al monacat i què l’havia marcada de Vallbona.

A continuació van poder gaudir d’un audiovisual sobre Vallbona de les Monges i van poder-se introduir en la història del Monestir, l’església, la Sala capitular i la primitiva farmàcia.

La tarda del dia 17, Mn. Ramon Sàrries, Arxiprest de les Valls d’Andorra, i expert Biblista, impartí dues conferències formatives. La temàtica fou sobre l’Esperit Sant i les seves diverses manifestacions en l’Església primitiva i també amb una invitació a ser capaços de copsar els dons i l’acció  de l’Esperit Sant en el moment eclesial actual.

El matí del dia 18, després de celebrar l’Eucaristia amb la comunitat de Monges, els preveres i diaques van desplaçar-se a Tarragona on van poder visitar el Museu Bíblic guiats pel responsable del Museu, Sr. Andreu Muñoz. A continuació, acompanyats de Mn. Norbert Miracle, Rector del Vendrell i Canonge de la Catedral de Tarragona, van visitar el temple Catedralici així com el Claustre i l’edifici del Seminari diocesà. Posteriorment es van desplaçar al Palau Episcopal de Tarragona on foren rebuts pel nou Arquebisbe Metropolità de Tarragona, Mons. Joan Planellas, que els donà la benvinguda personalment i amb qui pogueren visitar les dependències del Palau episcopal.

La tarda del dia 18, a Vallbona de les Monges, Mn. Norbert Miracle els va impartir dues altres conferències sobre la gènesi que va preparar la celebració del Concili Vaticà II, amb els diversos moviments que el van anticipar com el litúrgic, eclesial, bíblic, etc. i una segona conferència sobre el Concili Provincial Tarraconense, del qual l’any vinent es complirá precisament el 25è aniversari de la seva celebració.

El dia 19 els preveres després de Laudes i l’Eucaristia van poder visitar la Vila-mausuleu de Centcelles, acompanyats de l’arqueòleg Sr. Andreu Muñoz que els va fer el guiatge. És un dels monuments romans conservats més antics amb una cúpula recoberta de mosaics d’excepcional valor i ja clarament cristians. També van poder visitar el Santuari del Tallat i fer una pregària davant la imatge de la Mare de Déu. 

Uns dies de convivència, pregària i comunió fraternal entre els preveres amb l’Arquebisbe, amb alguna tertúlia i sobretaula, que han estat molt valorats per tots els participants.

Compartir