Trobada de preveres de la Cerdanya

Cada any els preveres dels dos arxiprestats fronterers de Cerdanya ens apleguem per conviure, fer visites culturals i pregar junts. La reunió es fa a França i Espanya, alternativament. Aquest any va ser el nostre arxiprestat de Núria –Cerdanya el que va acollir nou preveres francesos, provinents de la Cerdanya francesa, de Thuir, de Sant Martí del Canigó, i d’altres, tots ells de l’arxiprestat de Prades de la diòcesi de Perpinyà.

La trobada tingué lloc el dijous 2 de juny, iniciant-se a Puigcerdà, on després d’un esmorzar ofert a la rectoria, vam gaudir de la magnífica vista ceretana des del campanar.

Tot seguit visitàrem l’espai arqueològic de Bolvir, amb restes molt importants de les èpoques íbera, romana i medieval.

A continuació vam visitar l’església de Sant Climent de Talltorta, on l’historiador Joan Pous, de Bellver, ens feu una explicació sobre les restes de la primitiva església romànica que es veuen sota el presbiteri, i les pintures barroques que ornen totes les parets i sostre de l’església actual, i en fan una joia única en tot el Pirineu. Amb raó és anomenada La capella Sixtina de La Cerdanya. Aquí vam resar l’hora menor, ajudats d’un fulletons en català i francès preparats pel rector d’Oceja, Mn. Christian Burillo.

De camí cap a Bellver ens aturàrem a l’ermita de Sant Salvador de Predanies, a Prats i Sansor. La reunió acabà amb un dinar fraternal a Bellver, en el que conversàrem sobre temes eclesials, com ara les iniciatives de cada bisbat en aquest any jubilar de la misericòrdia.

Compartir