Trobada de Centres de la FEMN

El dissabte 7 d’octubre, l’esplai Gaspar de Portolà va organitzar la ja tradicional Trobada de Centres de la FEMN (Fundació d’Esplais Santa Maria de Núria), que cada dos anys omple els carrers de nens i nenes, nois i noies de tots els esplais vinculats al Bisbat d’Urgell.

Aquest any, Balaguer va rebre de manera molt especial, gairebé 400 persones que van anar a gaudir i a deixar palès que el món del lleure, del voluntariat i dels valors és més present que mai, i que l’educació que s’aprèn i es transmet des dels esplais és llavor que vivifica i esperona la nostra societat.

Després de la benvinguda per part del senyor alcalde, l’Il·lm sr. Jordi Ignasi Vidal, i del president de la FEMN, sr. Eloi Villalta, els participants van gaudir d’una gimcana per la població, que va finalitzar a Sant Domènec, on tots aplegats, van celebrar l’eucaristia, presidida per Mn Joan Pau Esteban, consiliari de la FEMN i organitzada per l’equip de la fe de la fundació.

Després del dinar, els participants van xalar amb l’animació del grup de percussió “Patakada” i de la cercavila per la ciutat conduïda pel grup “El Sidral”, la qual va finalitzar a la plaça Mercadal, amb una animació musical a càrrec d’”Encara Farem Salat” i d’un berenar popular coordinat per les mares i els pares dels nens i nenes de l’esplai Gaspar de Portolà.

La trobada va servir per encerclar més els vincles entre els diferents esplais i per fer d’aquesta jornada un signe visible d’una església que camina i acompanya infants, adolescents i joves, amb un servei incansable des del voluntariat de laics i laiques compromesos i de preveres.

I, per últim, una felicitació molt gran per als organitzadors i organitzadores, per la feina i la dedicació posada.

Compartir