Trobada amb joves de la Cerdanya a Bolvir

Per 9ª vegada el dia 16 d’agost va tenir lloc la trobada de joves de la Cerdanya amb l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric al Santuari de la M. de Déu del Remei, a Bolvir (Cerdanya). La trobada permet als joves d’ESO, Batxillerat i universitaris de mantenir una aprofundida vetllada amb l’Arquebisbe i compartir un llarg espai de pregària, diàleg i reflexió sobre la fe i el testimoni cristià.

L’acte central fou la celebració de l’Eucaristia presidida per l’Arquebisbe i concelebrada pel Rector de Bolvir, Mn. Xavier Parés i per Mn. David Codina. A la seva homilia l’Arquebisbe va mostrar la seva satisfacció per poder compartir l’Eucaristia i el sopar i vetlla posterior amb els joves i els va animar a viure amb intensitat la seva pròpia vocació ja que pel baptisme tots hem estat fets fills de Déu i hem rebut una crida de Déu, una vocació, en diverses formes variades: la vida laïcal compromesa, la vida familiar, la vida consagrada, missionera o el ministeri diaconal o presbiteral. En aquest sentit subratllà com Jesús ja afirmava que el Regne de Déu és el més important i que pel sagrament del baptisme som incorporats a l’Església, la comunitat dels creients en Jesús, que supera els lligams de la família pròpia i que ens uneix en la caritat i l’amor.

Conèixer i estimar Jesús és la “perla de més preu” al costat de la qual la resta de coses creades per Déu adquireixen la seva justa mesura. L’Arquebisbe destacà com el Papa Francesc en la seva darrera exhortació postsinodal “Crist viu” tracta el tema de la vocació en el capítol vuitè (nn. 248-277) i animà els joves a discernir i descobrir el que Jesús vol de cadascú d’ells. Mons. Vives animà els joves a llegir i aprofundir el documental “Crist viu” ja que el Papa Francesc s’adreça especialment a ells demanant-los tenir una mirada oberta al món. Finalment, glossant la carta de Sant Pau als cristians de Filips, Mons. Vives animà els joves a interessar-se per tot allò que “és veritat, respectable, just, net, amable, de bona reputació, virtuós i digne d’elogi” superant la temptació de l’hedonisme i l’egoisme tot “acudint a la pregària i a la súplica, presentant a Déu les peticions amb acció de gràcies”.

Acabada l’Eucaristia, els joves es desplaçaren al Centre social de Bolvir on tingué lloc un sopar senzill, compartint entre tot el que portaven els mateixos joves. A continuació tingué lloc un diàleg obert amb l’Arquebisbe Joan-Enric on els joves exposaren espontàniament les seves preguntes i inquietuds. Aprofundiren en els valors cristians en la parella i la família, la vocació sacerdotal, la transmissió de la fe als companys i amics, especialment als qui no comparteixen la fe o les dificultats per a viure la fe en ambients juvenils.

A mitjanit amb el res del Parenostre que l’Arquebisbe demanà que fos especialment una pregària per tots els joves d’arreu del món, es clogué amb joia aquesta novena trobada dels joves amb el bisbe.

Compartir