Trobada amb el nou Consell General de les Germanes de la Sda. Família d’Urgell

Divendres dia 8 de juny l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va mantenir una joiosa trobada amb el nou Consell General de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell a la Casa Mare de la residència de la Sagrada Família d’Urgell, on es venera el sepulcre de la Beata Anna Maria Janer, Fundadora de l’Institut. El Consell General està format per la nova Superiora General, la Mare Laura Garione, argentina, i les Conselleres Germanes Victòria Bertrán, fins ara a Escaldes (Andorra), Maria Luisa Álvarez, Aida López Hernández, Verónica Mejía i Maria Lourdes Romero.

L’Arquebisbe d’Urgell va presidir l’Eucaristia en la festa litúrgica del Sagrat Cor de Jesús on hi van participar el Consell General de l’Institut i les Religioses que formen la comunitat de La Seu d’Urgell.  A la seva homilia, als peus de les despulles de la Fundadora, Beata Anna Maria Janer, Mons. Vives mostrà la seva joia per poder-se trobar amb el nou Consell General que va voler reunir-se durant la setmana del 5 al 9 de juny a la Diòcesi d’Urgell i visitant els col·legis d’Andorra. Glossant les lectures proclamades en aquell dia va demanar a les Religioses imitar sempre els exemples del Sagrat Cor de Jesús perquè del costat traspassat de Crist en naixia l’Església a través de l’aigua (signe del Baptisme) i de la sang (signe de l’Eucaristia). Va demanar al nou Consell General acudir sempre amb confiança a la Casa on reposen les despulles de la Beata Anna Maria Janer i que fos per a elles un lloc que sentissin molt seu. Seguint les recomanacions del Papa Francesc, animà al nou Consell General, a saber caminar “al davant, al mig, i al darrere” de totes les Religioses de l’Institut, sabent-les guiar obrint camí, estar al seu costat per aprendre del seu “sensus fidei” i també estar al darrere de les Germanes que puguin passar per un moment de dificultat i que necessiten tendresa i misericòrdia.

Al final de l’Eucaristia es cantà l’himne de la Beatificació d’Anna Maria Janer esdevinguda a La Seu d’Urgell el 8 d’octubre de 2011 amb una solemne cerimònia que fou presidida pel Cardenal Angelo Amato, Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants.

Acabada l’Eucaristia, l’Arquebisbe pogué saludar el nou Consell elegit en el XXIVè. Capítol General de l’Institut que va tenir lloc a la comunitat de Peñagrande (Madrid) els dies 14 al 29 d’abril de 2018. Mons. Vives volgué manifestar-los l’estima que tota la Diòcesi té per l’Institut de Germanes que porta el nom d’Urgell arreu del món i els mostrà la seva disponibilitat, com a successor els bisbes Caixal i Casañas, a col·laborar en totes les necessitats de l’Institut.

Tot seguit l’Arquebisbe compartí un sopar de germanor amb les Germanes en un clima de molta cordialitat i germanor. Al final del sopar l’Arquebisbe lliurà a la Mare Laura Garione un llibre record de La Seu d’Urgell i la Mare General li féu entrega de les conclusions del Capítol General.

Anna Maria Janer Anglarill va néixer el 18 de desembre de 1800 a Cervera i va morir l’11 de gener de 1885 a Talarn (Urgell). El 1859 va fundar, cridada pel Bisbe d’Urgell Dr. Josep Caixal, l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell a l’Hospital de La Seu d’Urgell. Les seves restes mortals descansen a la capella de la Residència Sagrada Família de La Seu d’Urgell des de 1961.

Compartir