Tot a punt per la celebració al Santuari de Núria

Malgrat el calendari, malgrat les condicions meteorològiques, el matí del dissabte 29 de novembre ha estat radiant al Santuari de Núria, il·luminat per l’alegria dels centenars de persones que s’han volgut sumar a la joia de la celebració eucarística d’acció de gràcies pel títol de Basílica Menor que li ha concedit el Sant Pare.
Durant tot el matí han anat arribant colles de pelegrins provinents de tots els racons de la Diòcesi d’Urgell, així com de Barcelona i d’altres poblacions del territori català, per mostrar la seva devoció a la Mare de Déu de Núria i compartir en fraterna comunió el goig de la jornada. També s’hi ha sumat a la celebració un bon nombre d’Autoritats i de representants de diferents institucions catalanes, encapçalats pel President de la Generalitat de Catalunya, M. Hble. Sr. Artur Mas, que ha arribat acompanyat de la Presidenta del Parlament de Catalunya, M. Hble. Sra. Núria de Gispert; i dels Consellers d’Ensenyament, Hble. Sra. Irene Rigau, i de Territori i Sostenibilitat, Hble. Sr. Santi Vila. També han pujat fins al Santuari els Alcaldes de Queralbs, Il·lma. Sra. Maria Immaculada Constans, i de Ribes de Freser, Il·lm. Sr. Marc Prat; a més del President de Ferrocarrils de la Generalitat, Sr. Enric Ticó, i el Delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Sr. Eudald Casadesús, entre d’altres.
Autoritats i pelegrins s’han anat aplegant a la capella del Santuari on a les onze del matí ha de començar la celebració eucarística presidida pel Cardenal-Arquebisbe de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach, i concelebrada per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives; els Vicaris generals i episcopal d’Urgell, el Rector del Santuari i un bon nombre de sacerdots diocesans. En el transcurs de la celebració es donarà lectura al rescripte de la Congregació per al Culte Diví, signat pel Cardenal Antonio Cañizares amb data 23 de setembre, mitjançant el qual el Papa Francesc atorga el títol i la dignitat de Basílica Menor al Santuari de Núria, en resposta a la sol·licitud cursada la primavera d’enguany per l’Arquebisbe d’Urgell. D’aquesta manera, el Santuari de Núria esdevé el quart temple de la Diòcesi en gaudir del títol de Basílica Menor. Els altres tres són: la Catedral de Santa Maria d’Urgell, a La Seu d’Urgell; la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors, a Tremp; i el Santuari de la Mare de Déu de Meritxell, a Canillo (Andorra).

Àlbum de fotos

p1040803p1040804

Compartir