Tornen les visites guiades a la Catedral de Santa Maria d’Urgell a partir del 20 de juliol

La Catedral romànica de la Seu d’Urgell reprèn les visites guiades que acosten als visitants les vicissituds de la seva arquitectura, història i principals protagonistes. Aquesta proposta de visita es realitzarà durant els mesos de juliol i agost, a partir del proper dilluns dia 20. Les visites tindran lloc de dilluns a dissabte a les 10.30 h i tindran una durada aproximada d’una hora. El seu preu serà de 8 euros i les conduiran guies de patrimoni titulades –el preu de l’entrada també inclou l’accés al Museu Diocesà d’Urgell.

La visita ha estat plantejada com una experiència que ha de permetre als assistents conèixer els detalls i la història de la Catedral, del claustre i de l’església de Sant Miquel. Així doncs, l’activitat està pensada per facilitar la descoberta directa de l’edifici i de les històries que s’hi amaguen. 

Arran de la pandèmia de la COVID-19 i per garantir la seguretat dels visitants al conjunt catedralici, l’entrada i la sortida del recinte es realitza per la plaça del Deganat (darrere la Catedral). D’altra banda, pel que fa a les visites guiades, el nombre màxim d’assistents serà de 20 persones. Val a dir també, que s’han reforçat les mesures higièniques i durant la visita serà obligatori l’ús de mascaretes i mantenir la distància de 2 m.

Per gaudir de la visita es poden adquirir les entrades a l’entrada de la Catedral-Museu (per la plaça del Deganat), tot i que es recomana que es faci reserva prèvia a la web del Museu www.museudiocesaurgell.org o trucant al 973353242. 

La Catedral de la Seu d’Urgell ha estat inclosa en una candidatura multinacional de Patrimoni Mundial de la UNESCO, juntament amb altres monuments del Principat d’Andorra i el castell de Foix (França). 
https://youtu.be/gsbL5Kpmjgs

Compartir