Tancament de l’Any Jubilar del Camí Ignasià

Diumenge dia 31 de juliol, festa de St. Ignasi de Loiola, Mons. Romà Casanova Bisbe de Vic, acompanyat per l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, Secretari de la C.E. Tarraconense i que representava els Bisbes de Catalunya, va clausurar a Manresa els actes del tancament de l’Any Jubilar del Camí Ignasià. Hi fou present el P. Provincial d’Espanya de la Companyia de Jesús, P. Francisco J. Ruiz Pérez, S.J. Hi assistiren les M.I. Autoritats locals encapçalades per l’Il·lm. Sr. Alcalde de Manresa, Sr. Valentí Junyent així com una gran quantitat de fidels devots de St. Ignasi.

Els actes s’iniciaren amb una pregària a la Cova per a dur a terme el tancament solemne de la porta de ferro forjat de l’any 1625 que dóna simbòlic accés a la Cova de St. Ignasi a Manresa. Després d’una reflexió sobre la figura de St. Ignasi i la seva actualitat en el nostre món adreçada pel P. Provincial d’Espanya, després de ser travessada per tots els presents, es dugué a terme el tancament simbòlic per part del Bisbe de Vic de la porta que clou el primer Any Jubilar del Camí Ignasià, que ha servit per consolidar i donar a conèixer la ruta que va fer Sant Ignasi fa 500 anys des de Loiola fins a Montserrat, Manresa i Barcelona. Un camí que ha tingut ressò internacional ja que molts pelegrins vinguts d’arreu del món s’han decidit a recórrer els passos de St. Ignasi, com va quedar palès amb el testimoni de l’últim grup de pelegrins, que eren membres de les Comunitats jesuïtes de cubans dels Estats Units, procedents de Miami.

Posteriorment, a la Col·legiata Basílica de La Seu de Santa Maria de Manresa va tenir lloc una solemne Eucaristia presidida pel Bisbe de Vic i concelebrada per l’Arquebisbe d’Urgell i pel P. Provincial a Espanya de la Companyia de Jesús i el seu Delegat per Catalunya P. Llorenç Puig,  així com per molts preveres jesuïtes i vigatans, i amb l’assistència d’una gran quantitat de fidels devots. A la seva homilia Mons. Casanova animà a seguir St. Ignasi amb radicalitat i agraí el do que per a la ciutat de Manresa ha estat l’Any Jubilar del Camí Ignasià tot preparant el que serà el segon Any Jubilar: del 31 de juliol de 2021 al 31 de juliol de 2023, coincidint amb la commemoració del cinquè centenari de la conversió d’Ignasi de Loiola i la seva peregrinació a Manresa.

 

Compartir