Solemnitat del Nadal i Cant de la Sibil·la

Des de la tarda del dia 24 i tot el dia 25 de desembre a la Catedral Basílica de Sta. Maria de La Seu d’Urgell a tots els temples parroquials i altres capelles del Bisbat d’Urgell es va celebrar la solemnitat del Nadal del Senyor.

Quan a la naturalesa, pel solstici d’hivern, reneix la llum del sol, l’Església des dels inicis del cristianisme hi va celebrar el naixement en la carn del Fill de Déu, fet home en les entranyes de la Santíssima Verge Maria i custodiat per Sant Josep. 

A la Catedral, la Soprano Laura Castellet i cantors de l’Escola de Música de La Seu d’Urgell, van interpretar a l’inici de la Missa vespertina avançada per causa de les mesures sanitàries, el cant de la Sibil·la, segons els cantorals de La Seu d’Urgell. «Lo jorn del judici, parrà qui haurà fet servici«. Aquest és el missatge de la Sibil·la que anuncia que s’acompleixen les profecies i que neix la salvació, i que, tots els mortals seran jutjats per les obres de servei i amor que hauran dut a terme. 

A tot arreu, tret del Principat d’Andorra, es van haver d’avançar les misses de mitjanit i amb una presència considerable de fidels a totes les Misses del vespre i del dia, es va mantenir la majoria de tradicions, especialment el cant de Nadales populars i la benedicció del pessebre parroquial.

A la Missa del migdia de la Catedral, l’Arquebisbe d’Urgell va impartir la benedicció apostòlica amb indulgència plenària. 

Enguany a bastants parròquies de la Diòcesi la missa vespertina o de mitjanit va ser retransmesa via streaming pels canals locals de televisió d’algun ajuntament, com fou el cas de la Parròquia de St. Corneli i St. Cebrià d’Ordino (Principat d’Andorra) que fou presidida per Mn. Joan Fenosa, acompanyada pel cor parroquial.


https://youtu.be/KL89XmdZ7sw

Compartir