Setmana de Cinema Espiritual 2020 a Andorra

La IX Setmana de Cinema Espiritual —Cinema amb valors— s’adapta i entra a les aules amb 1.859 participants d’Andorra (95 aules) + els participants de la part sud del Bisbat.

Durant aquesta setmana, del 2 al 6 de novembre 2020, els alumnes (des de 5è de Primària fins a 2n de Batxillerat) dels tres sistemes educatius d’Andorra participen a la IX Setmana de Cinema Espiritual —Cinema amb Valors— que organitza la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell conjuntament amb els professors de religió.
Aquest any, sota el lema, Testimonis d’esperança s’ofereixen tres pel·lícules:

  • Mia y el león blanco – 5è i 6è de Primària
  • Corre como una chica – 1r i 2n d’ESO
  • Especiales – 3r i 4t d’ESO i Batxillerat 

Degut a la pandèmia que estem vivint i tot seguint les indicacions de les nostres autoritats sanitàries d’Andorra ens hem adaptat a aquesta nova realitat i «ens hem deixat atrapar per la càmera» que ha entrat a les nostres escoles; per això, les pel·lícules s’estan projectant a cada unitat de convivència.

S’entén per cinema espiritual, el que aborda en les seves pel·lícules els grans interrogants sobre el sentit de la vida, les relacions personals i els camins de l’amor, la justícia i les exigències ètiques de la solidaritat, la llibertat i el discerniment en elecció, el perdó i la reconciliació, la lluita del bé i el mal o el misteri de la bellesa.

A l’escola es treballen els diferents valors i quina millor manera de fer-ho que a través del visionat d’una d’aquestes pel·lícules i tot seguit a les mateixes classes —o des de casa els que estan confinats— poder treballar les diferents activitats proposades a les guies didàctiques que us adjuntem.

Per a més informació: Tf. +376.344155 – Mn. Pepe Chisvert, delegat d’ensenyament. 

Proposta pel·lícules (PDF)

https://youtu.be/NSvo017A_h4

Setmana Cine Espiritual 2020

Compartir