Sant Pere de Ponts a l’Espai Cultura del Museu de Lleida

El dimecres dia 21 de febrer i dins el cicle de xerrades de l’Espai Cultura del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, ha tingut lloc la conferència “L’església de Sant Pere de Ponts. Passat i present d’una reconstrucció del primer romànic”. L’acte ha estat presentat pel Director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Sr. Josep Borrell, hi han intervingut Francesca Bernaus, Presidenta dels Amics de Sant Pere de Ponts que ha explicat la cronologia de la recuperació i reconstrucció de la Col·legiata, i tot seguit Núria Caballol Sangrà, professora d’Història de l’Art per la Universitat de Lleida i nascuda a Ponts, va aprofundir en la història de Sant Pere des dels seus orígens al segle XI fins a l’actualitat, tot subratllant els moments de destrucció, espoli i sobretot reconstrucció del monument i el seu significat i valor, que té en l’actualitat, pels pontsicans. 

Un espai on es fa present la cultura, el patrimoni històric, el culte religiós, i la trobada popular.

Un acte on també s’han fet presents l’Alcadessa de Ponts Il·lma. Sra. Mª Alba Basomba, acompanyada de la  Regidora Trini Ruiz, també el Rector de Ponts, Mn. Jaume Mayoral, amb altres membres de l’Associació d’Amics de Sant Pere, i un bon nombre d’assistents a la xerrada. Acabada l’exposició de la professora s’ha obert un torn de preguntes entre els participants.

Aquesta activitat queda emmarcada dins l’exposició que sobre Sant Pere de Ponts té lloc fins la setmana vinent a la seu dels ST de Cultura a Lleida, dins de cicle «Patrimoni (s). Testimonis, curadors i transmissors», un títol que ja ens diu el sentit que es vol donar a l’exposició. Aquesta exposició viatjarà fins a Ponts on es podrà visitar properament, una iniciativa que ajudarà a conèixer millor aquest emblemàtic monument de Ponts i a la vegada recordar-nos que aquest 2018 és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Compartir