Salutació de l’Arquebisbe i Copríncep en la Festa de la M. Déu de Meritxell

MDMeritxellAmb motiu de la Festa de la Mare de Déu de Meritxell, Patrona principal del Principat d’Andorra, i Festa Nacional del Principat, l’Arquebisbe i Copríncep Joan-Enric Vives ha enviat aquesta Salutació a tots els Andorrans a través dels mitjans de comunicació que la van publicar el dia 7 de setembre:

“Maria ens espera al seu Santuari-Basílica de Meritxell i Maria vetlla per tots els andorrans i andorranes des del seu Santuari-Basílica de Meritxell. Ella és la nostra Patrona i en la festa del 8 de setembre celebrem la Diada Nacional del nostre País del Pirineu posat sota la seva protecció.

Tot el que vivim al llarg de l’any li ho ofrenem, humils, tot demanant-li els seus favors i benediccions per al curs que comença. Que la Mare de Déu de Meritxell ens allargui la seva mà protectora. És la nostra Bona Mare, que a tots coneix, que a tots consola i que a tots ens porta dins el seu Cor Immaculat.

Enguany la nostra Diada Nacional té dos vessants ben importants. La Mare de la Llum de Meritxell ens agermana amb tots els Portuguesos que al llarg de molts decennis han vingut a viure, treballar i tirar endavant, com uns més, el nostre País. La visita oficial de S.E. el President de Portugal Marcelo Rebelo de Sousa estreny els llaços de la fraternitat i de l’amor entre els nostres pobles perquè les nacions i les parles se sumen i s’uneixen en el Cor ple d’amor de la Mare comuna de Fàtima i de Meritxell. Ella, que agermanà els Apòstols després de Pentecosta i que és Mare de l’Església, ens ajudi a forjar ponts de comprensió, de cooperació i de futur per a les nostres nacions portuguesa i andorrana, i amb l’anhel posat més enllà, perquè volem que tota la humanitat visqui unida i agermanada.

També, després que a tants llocs del món la guerra, el terrorisme i la violència s’apoderin de molts pobles germans, ara també ha clavat la seva urpa de mort, de por i de barbàrie ben a prop de nosaltres, a Barcelona i Cambrils, i ens sentim colpits i necessitats de força divina per aprendre de nou a no tenir por i a bastir una societat europea de pau, justícia, acollida i perdó. La Mare de Déu de Meritxell ens ajudarà a tenir un cor pacífic i pacificador, respectuós amb els qui pensen o preguen de forma diferent i a unir els braços per defensar els valors democràtics i per mantenir-nos ferms en el respecte a la vida i en la promoció dels drets humans. 

Bona festa de la Mare de Déu de Meritxell, Patrona del nostre Principat! A totes les famílies andorranes i a tots els ciutadans, us desitjo joiosa Diada, plena de fraternitat i de pau.”

Compartir