Recés espiritual a la Parròquia de Sant Julià de Lòria

En el marc de les tradicionals jornades formatives que organitza l’Opus Dei al Principat d’Andorra, el dijous dia 12 de març, a la Parròquia de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra), l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep dirigí un recés espiritual per als laics de la Parròquia i els membres de la Prelatura de l’Opus Dei.
El recés s’inicià amb el res del Sant Rosari per continuar amb la celebració de l’Eucaristia que presidí l’Arquebisbe Joan-Enric i que fou concelebrada pel Rector de la Parròquia, Mn. Josep Chisvert i Mn. David Codina.
A la seva homilia Mons. Vives exhortà el Poble de Déu a viure amb intensitat la Quaresma com un temps de camí i de gràcia privilegiat per a convertir-se i tornar a Déu que sempre és ric en misericòrdia si li reconeixement les nostres culpes i pecats. L’Arquebisbe recordà com els cristians no podem ser muts, i que hem d’utilitzar la nostra llengua sempre per parlar de Crist i donar-li glòria i no per fer mal o criticar als altres amb calúmnies o maledicències.
A l’Eucaristia es pregà pel Sant Pare Francesc ja que l’endemà es complia el segon aniversari de la seva elecció com a Bisbe de Roma i successor de l’Apòstol Pere. El Copríncep Episcopal pregà també per tot el Principat d’Andorra davant la situació viscuda en els darrers dies i exhortà els andorrans a confiar sempre en l’ajuda de Déu i a revisar els comportaments perquè siguin plenament ètics.
En acabar l’Eucaristia tingué lloc un examen de consciència i, posteriorment, una meditació dirigida per l’Arquebisbe d’Urgell sobre les «malalties de l’ànima que ens cal identificar, confessar i guarir» fonamentant-se en els dos discursos que el Papa Francesc va adreçar el desembre passat a la Cúria i als treballadors del Vaticà i les seves famílies. L’Arquebisbe animà els participants al recés a poder identificar les malalties de l’ànima per poder confessar-les davant Déu i l’Església, amb el sagrament del perdó, i així ser guarits i rebre el gran do de l’Esperit Sant.
Compartir