Prullans acull la trobada de l’Associació dels Pessebres Vivents de Catalunya

Diumenge dia 19 d’abril l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va presidir l’Eucaristia a la parròquia de St. Esteve de Prullans de Cerdanya on hi prengueren part els membres de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya que celebraven els seus XXV anys d’existència encapçalats pel seu President el Sr. Jordi Filella i Castellví i pel Sots President i Director del Pessebre Vivent de Prullans, Sr. Enric Gorriz. El Pessebre vivent de Prullans celebrava també el seu X aniversari. L’Eucaristia fou concelebrada pel Rector de la Parròquia Mn. Melcior Querol i per Mn. David Codina.

La trobada de l’Associació s’inicià amb l’Eucaristia que presidí l’Arquebisbe Joan-Enric i que comptà amb la presència de l’Il•lm. Sr. Alcalde de Prullans, Sr. Daniel Gorriz. L’Arquebisbe d’Urgell donà la benvinguda a Prullans als membres de l’Associació de Pessebres Vivents de Catalunya al Bisbat d’Urgell i en concret a la Parròquia de Prullans a La Cerdanya. Tot glossant les lectures proclamades en el Diumenge III de Pasqua Mons. Vives animà els membres de l’Associació a vincular sempre el naixement de Jesucrist que ells representen en els «pessebres vivents» amb la seva mort i resurrecció que l’Església celebra especialment en el temps de Pasqua i cada diumenge. L’Arquebisbe agraí els participants en l’Associació el seu treball per tal de proclamar l’Evangeli i difondre’l i recordà com el teatre i els quadres plàstics van tenir el seu origen a les esglésies i d’allà es van traslladar a l’exterior perquè el món pogués conèixer la riquesa del missatge evangèlic. En aquest sentit l’Arquebisbe Joan-Enric valorà la importància que la tradició dels pessebres vivents té a les nostres terres i la seva importància per fer present l’Evangeli en el context d’una societat secularitzada. Animà els integrants a l’Associació a fer com els Apòstols i a «no tenir por» ja que amb les nostres pròpies capacitats i forces mai podem ser testimonis perfectes però el Senyor ens demana que posem les nostres qualitats al servei del seu anunci. En aquest sentit recordà l’aforisme clàssic «els cansats fan la feina» per fer referència a que els cristians havien de comprometre’s amb el seu testimoniatge sense defallir mai.

Acabada la celebració eucarística tingué lloc la reunió ordinària de l’Associació on a l’inici Mons. Vives dirigí una salutació cordial a tots els seus membres i agraí el seu esforç perquè Jesucrist sigui conegut, estimat i servit.

L´Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya és un Entitat sense ànim de lucre fundada al 1.990, amb l´idea de fomentar i donar més difusió a les representacions del naixement de Jesús dels Pessebres Vivents de Catalunya. Actualment la societat comptarà amb 43 poblacions associades, amb més de 12.000 persones que ho fan possible, perquè més de 120.000 visitants ho puguin gaudir any darrera any.

Compartir