Presentació a Andorra del nou “Pediatric Cancer Center” de Sant Joan de Déu

El dia 11 de desembre va tenir lloc a la sala de conferències d’Andbank Centre de Negocis, a Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra), la presentació del projecte del nou “Pediatric Cancer Center” de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona que impulsa l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu. A l’acte hi va assistir l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives; el Ministre de Salut del Govern d’Andorra, M.I. Sr. Carles Álvarez Marfany; el President d’Andbank, Sr. Manel Cerqueda; el Director Gerent del Centre Hospitalari Sant Joan de Déu, Sr. Manel del Castillo i moltes altres Autoritats del Principat d’Andorra.

L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona regit per l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu és un centre dedicat exclusivament a l’atenció maternoinfantil, centre de referència a Espanya per a l’atenció del càncer infantil i de referència internacional per al tractament de determinats tipus de tumors.  És l’hospital  que més casos de càncer infantil atén a Espanya (i un dels primers a Europa): 215 casos nous cada any i 70 més per recaigudes o segona opinió. L’Hospital és un dels pocs centres europeus que compta amb un banc exclusiu de tumors pediàtrics, amb un gran potencial per a la recerca. Els seus professionals apliquen un model d’investigació traslacional que combina l’assistència amb la recerca per tal de que els pacients es puguin beneficiar el més aviat possible dels tractaments més avançats. Aquest model ha permès desenvolupar models animals de diversos tumors, pas imprescindible per a poder testar nous fàrmacs i tractaments i dur a terme assaigs clínics pioners al món. Gràcies a aquest model d’atenció i investigació, el servei d’Onco-hematologia de Sant Joan de Déu aconsegueix taxes de curació semblants a la d’altres centres d’excel·lència en el món. En l’actualitat el 80% dels infants amb càncer que es tracten a l’Hospital superen la malaltia.  Amb Andorra, Sant Joan de déu té un acord de col·laboració del qual es beneficien tots els nens del Principat.

Andbank ha esdevingut soci fundador del “Pediatric Cancer Center”, un projecte de l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona que pretén tractar fins a 400 nous pacients infantils de càncer a l’any, esdevenint un centre de referència mundial. Entre els objectius d’aquest nou projecte, hi ha incrementar la capacitat de curació d’aquesta malaltia, impulsar tractaments efectius per als càncer que ara són incurables i reduir les seqüeles, tal com ha destacat el director gerent del centre hospitalari, Sr. Manel del Castillo. Tal com ha posat en relleu el president d’Andbank, Sr. Manel Cerqueda, en l’acte de presentació d’aquesta col·laboració, “un dels objectius principals de l’entitat és la lluita contra el càncer” i amb aquest nou centre al qual donen suport es dóna un impuls al tractament i a la recerca sobre aquesta malaltia”. I convé que molts més s’animin a cooperat-hi, pel bé dels infants i les seves famílies.

El nou “Pediatric Cancer Center” tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió) i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer.  Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 8.400 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de L’Hospital Sant Joan de Déu i connectat amb l’edifici principal mitjançant una passarel·la.

El nou centre comptarà amb: 40 habitacions; 8 càmeres per al transplantament de progenitors hematopoètics; 30 boxs a l’hospital de dia ; 20 despatxos per a consultes externes; Radiofarmàcia; Laboratori i altres serveis no assistencials.

Compartir