Pregàries de Taizé al Centre Kipsalà de Riga en la Trobada Europea

El grup de joves de la diòcesi d’Urgell que participa a la Trobada Europea per a joves de Taizé a la ciutat letona de Riga ha viscut intensament les multitudinàries pregaries que s’han portat a terme al centre Kípsala d’esports olímpic prop del centre de la ciutat. Milers de joves s’apleguen al migdia i al vespre per participar en la reflexió, la meditació, el cant i la pregària amb els membres de la comunitat que s’han fet presents a Riga.
Després de la pregària matinal a la parròquia d’acollida, l’Església de la Creu, una església evangèlica-luterana, han participat en les reflexions dels petits grups, en les que han conegut joves d’altres indrets i les seves sensibilitats respecte de temes com la immigració, els refugiats, la pobressa, el futur, la misericòrdia. Després de dinar, participen en els diferents tallers sobre l’espìritualitat (un temps de i escolta personal, amb la possibilitat de rebre el sagrament de la reconciliació, en el que reflexionarà sobre la Bíblia amb un germà de Taizé); «La bellesa del cel a la terra» amb la visita a la catedral ortodoxa de Riga de la Nativitat, amb les seves icones i els seus cants litúrgics; L’Europa d’avui (què podem fer per la unitat del continent? Compartint les experiències amb persones de diversos països que treballen per construir Europa); i la cultura i la fe, coneixent 200 anys de tresors artístics en la visita al Museu Nacional d’Art Letó.
Dos monitors de la Delegació de Joventut acompanyen els joves que, a través dels tallers poden comprendre millor la realitat en la que estan immersos a Letònia.

Compartir