Pregària de Taizé a La Seu d’Urgell

L’església de la Missió de La Seu d’Urgell va acollir el divendres 1 de desembre una pregària de Taizé. La major part dels assistents eren els joves que viatjaran a Basilea enguany, per Cap d’any, per participar en la Trobada per la Pau i la Reconciliació que la Comunitat de monjos de Taizé (França) organitza cada any pels volts de Nadal.

El Rector de la Parròquia de La Seu d’Urgell i Vicari general, Mn. Ignasi Navarri, els va adreçar unes paraules en el moment de l’oració. Mn. Ignasi va recordar l’obertura de cor i d’esperit que se’ns ha de despertar als cristians ara que tot just comencem el temps litúrgic d’Advent. Aquesta ha de ser l’actitud amb la qual encarem el Nadal i el pelegrinatge de Taizé a Basilea: no estar pendents de petites esperances sinó obrir-nos a la gran esperança que el naixement de Jesús ens porta i que ens ha de comprometre a ser millors persones, créixer en l’amor vers els altres i en l’acollida dels que pateixen.

Els assistents van participar molt activament en la pregària amb els cants i les lectures, i en acabar Mn. Ivan Ayala, responsable del grup de Taizé d’Urgell i que acompanyarà els joves enguany, juntament amb el Subdelegat de Joventut, Mn. Gabriel Casanovas i altres monitors, va adreçar unes paraules als joves i les famílies per recordar alguns detalls d’organizació i sobretot per agraïr la participació enguany de tants joves, encorajant el grup a créixer i seguir endavant amb l’esperit de Taizé.

La comunitat francesa de Taizé convoca cada any un pelegrinatge a una ciutat europea, al qual responen joves de tot el món per pregar per la pau. Milers de persones de diferents edats i procedències es reuneixen enguany a Suïssa, a la ciutat de Basilea, per participar en activitats de reflexió, de pregària, de comunió, des del 28 de desembre i fins el dia 1 de gener. Són acollits per famílies cristianes de la ciutat i són uns dies de participació i ecumenisme.

Compartir